Menu
Nieuwe trainer, nieuwe naam

Nieuwe trainer, nieuwe naam

Op de eerste dag dat de vernieuwde trainersstaf aan het werk ging woensdag, werd meteen duidelijk dat de traingen van de Ajacieden een andere invulling krijgen. Op de tweede dag werd duidelijk dat het soms niet daarbij blijft.

Voor het laatste gedeelte van de ochtendtraining werd de groep in drieën verdeeld. Maar niet voordat het hele gezelschap had geholpen het ene doel op de goede plek te zetten. Danny Blind en Ruud Krol namen vervolgens twee groepjes van zeven spelers onder hun hoede voor een partij. De oefening werd om de haverklap stil gelegd voor de aanwijzingen van Danny Blind, waarna het spel in hoog tempo weer werd hervat.

Aan de andere kant van het veld liep Gerard van der Lem met de overige spelers naar een ander doel. Niet geheel toevallig bestond dat groepje uit twee buitenspelers, Nicolae Mitea en Daniël de Ridder, en de drie spitsen Ryan Babel, Angelos Charisteas en Yannis Anastasiou en keeper Kenneth Vermeer. De bedoeling was eenvoudig: een pass van afwisselend de rechter- en de linkerkant moest worden afgerond. Van der Lem nam uitgebreid de tijd om eerst de buitenspelers te instrueren, daarna meldde hij zich bij het spitsentrio. Maar ook toen bleef hij zich bemoeien met de buitenspelers. ,,Goeie bal, Nico!", riep hij op een voorzet van links. Mitea keek om zich heen. Nico? Toen hij verder niemand achter zich zag staan, begreep de Roemeen dat met de komst van de nieuwe trainers, hij ook zal moeten wennen om te luisteren naar een nieuwe naam.