Menu

Nieuwe zege brengt subtop in zicht voor Ajax Zaterdag

Ajax nam drie punten mee uit Barendrecht en klimt langzaam maar zeker naar de subtop van de hoofdklasse A. Op een loodzwaar en hobbelig veld won Ajax met 1-0 door een doelpunt van Mark Geestman.

Tayron Dekker deelde namens Ajax het eerste plaagstootje uit, maar zijn schot trof geen doel. Dekker moest overigens na ruim kwartier het veld verlaten. Na een ongelukkige botsing met Trovato van Barendrecht kon hij niet verder en is nu minimaal een maand uit de roulatie met een enkelblessure. Sirik Goeman verving hem.

Vlak na deze noodgedwongen en vroege wissel werd Orville Blankendal op een meter of twintig voor de goal getorpedeerd. De toegekende vrije trap werd, na een klein tikje door Goeman, door Mark Geestman loeihard binnen geschoten, 0-1. Barendrecht moest nu komen omdat een overwinning noodzakelijk was gezien de stand op de ranglijst. Maar de drie schoten die het team van oud-prof Ruud Heus nog voor rust op het doel van Raymond Homoet afvuurden, werden allen prima door de Ajax-goalie onschadelijk gemaakt.

De tweede helft bracht nog meer inzet en aanvalslust bij de thuisploeg. Ajax kreeg meer ruimte in de voorste linie, maar Orville Blankendal en met name de goedspelende Dilshan Fong konden hiervan niet profiteren. Maar ook Mark Geestman kreeg tien minuten na rust een enorme mogelijkheid maar miste vlak voor keeper Pak. Barendrecht probeerde met twee wissels nog meer druk uit te oefenen, maar het was Ajax met de betere kansen.

Door de overwinning klimt Ajax naar de achtste plaats en lijkt het gat met de onderste twee plaatsen, die rechtstreekse degradatie tot gevolg hebben, gemaakt te zijn. Misschien dat Ajax zich nu naar de bovenste plaatsen kan gaan richten. Een goede testcase hiervoor is aanstaande zaterdag als koploper ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek komt op sportpark de Toekomst.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet; Jeroen van den Berg, Dick Krommenhoek, Marc Wolthuis, Sander Mallie; Aytekin Demirtas, Jamal Ahaddouch (67. Michel Pirovano), Mark Geestman; Dilshan Fong, Orville Blankendal (85. Arthur Vinkenoog), Tayron Dekker (18. Sirik Goeman).

Bron: www.ajaxzaterdag.nl