Menu

Nieuwelingen presenteren zich op eerste training

Mido, Zlatan en Maxwell. De nieuwe Ajacieden schoten zich donderdagochtend warm tijdens de eerste training als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook Mitchell Pique, terug van een jaar FC Twente, behoort komend seizoen tot de Ajax A-selectie, die is teruggebracht naar 26 spelers. Op de eerste training ontbraken Richard Witschge, wegens een teenblessure en Richard Knopper, vanwege trieste familie-omstandigheden. Johnny Heitinga en Rafael van der Vaart voegen zich pas later bij de selectie, omdat zij in actie kwamen tijdens het jeugd WK in Argentinië.

De trouwe fans, maar ook de toeristen schaarden zich tegen half elf rond de opgang naar het trainingsveld. Het wachten was natuurlijk op de nieuwe en oude Godenzonen.

Aron Winter stapte als eerste uit het trappenhuis van de Arena, op de voet gevolgd door Tomas Galasek. De voormalige aanvoerder kreeg diverse malen een hart onder de riem gestoken door de supporters. 'Blijf doorgaan, Aron', was de smeekbede van een van de toeschouwers.

In het gemeleerde gezelschap bevonden zich ook Han en Frank uit Budel. De jongens waren vanmorgen om kwart over zeven uit Brabant - Budel ligt tegen de Belgische grens - vertrokken voor een dagje Ajax. Pas om half elf arriveerden de jongens bij het trainingsveld, omdat de trein niet over Utrecht kon vanwege een computerstoring. Via Rotterdam kwamen ze uiteindelijk wel in Amsterdam aan.

,,Ik wil graag een handtekening van Zlatan Ibrahimovic', vertelde Han. ,,Sinds ik beelden van hem op televisie heb gezien, ben ik fan. Maar als ik van hem geen handtekening krijg, dan is die van Chivu ook goed."

De spelers zelf gaven, voordat ze het trainingsveld betraden nog geen handtekeningen weg. Na vijf kwartier ontspannen oefeningen met en zonder bal aan de voet, werd het tempo flink opgevoerd. Vanaf toen moest er weer als vanouds gebikkeld worden.

En wie dat niet genoeg deed of een fout maakte, kon zich opdrukken, zoals bijvoorbeeld de Egyptische aanwinst Mido.

Toen eindelijk het fluitsignaal viel, stortten de Ajacieden uitgeput op het gras en gingen ze weer in een kring zitten voor de nabespreking. De kop was er af. Het seizoen kan beginnen.