Menu

Nieuwenburg leeft op onder Van Hanegem

ROTTERDAM (ANP) - Voor John Nieuwenburg kwam de nieuwe Sparta-trainer Wim van Hanegem precies op tijd. De middenvelder speelde tegen FC Twente een zwakke periode in zijn nog jonge voetbalcarriere van zich af en leidde zijn ploeg naar een 5-1 zege.

De geboren Hagenaar hield Sparta in het seizoen 1998/1999 via de nacompetitie in de eredivisie en hield daaraan een droomtransfer naar Ajax over. Hij kon daar geen basisplaats afdwingen en mocht in november vorig jaar het seizoen afmaken op het Kasteel. Hij kwam bij Sparta in een zwalkende ploeg terecht en bleef tot aan de komst van de Kromme onzichtbaar.

Tegen NEC (3-0 winst) was er weer iets terug van de oude Nieuwenburg. Hij vocht op het middenveld voor elke meter. Zondag tegen FC Twente zette hij die stijgende lijn door. Hij maakte met een fraaie lob de 2-1 en was de beste man van het veld.

Volgens Nieuwenburg is door Van Hanegem het geloof terug dat dit Sparta niet hoeft te degraderen. ,,Hij praat veel met de spelers afzonderlijk. We krijgen daardoor ons vertrouwen terug. Maar dat het zo snel zou gaan, dat had niemand verwacht. We knokken er weer voor en we spelen ook met meer overtuiging, al gaat er in het veld nog veel mis. Nu er weer voetbal in de ploeg zit, speel ik ook gemakkelijker. Het was tegen FC Twente mijn beste wedstrijd.''