Menu
Nieuwkomers gepresenteerd aan pers

Nieuwkomers gepresenteerd aan pers

Ajax presenteerde vandaag in de ArenA zijn vier nieuwe winteraankopen aan de Nederlandse pers. Met de komst van Kenneth Perez, Bruno Silva, Samuel Kuffour en Rasmus Lindgren is de selectie compleet voor de tweede seizoenshelft.

Martin van Geel en Adrie Koster gingen op de foto met de vier winteraankopen. Martin van Geel en Adrie Koster gingen op de foto met de vier winteraankopen.

,,Ajax is met deze aankopen een stuk beter in balans”, sprak technisch directeur Martin van Geel. ,,We hebben in deze transferperiode vier spelers aangetrokken en zijn er twee vertrokken. Hedwiges Maduro is naar Valencia gegaan en we zijn vandaag overeengekomen dat Robbert Schilder tot het eind van het seizoen wordt verhuurd aan Heracles Almelo. We hopen dat hij zich daar nog verder kan ontwikkelen.”

Perez was in Dubai eigenlijk al gepresenteerd aan de pers, maar vandaag kregen ook de fotografen die niet waren afgereisd naar de Verenigde Arabische Emiraten nog een kans om een presentatieplaatje van de Deen te schieten. De meeste vragen van de journalisten waren voor de drie andere nieuwkomers. Sammy Kuffour blikte terug op de wedstrijden die hij tégen Ajax speelde, Bruno Silva vertelde dat hij zich inmiddels al goed thuisvoelt in de groep en Rasmus Lindgren legde uit waarom hij gaat slagen bij Ajax. ,,Ik ben er nu meer klaar voor", zei de Zweed strijdlustig.

Tegen PSV kunnen drie van de vier gepresenteerde spelers waarschijnlijk laten zien wat ze in huis hebben. Alleen voor Sammy Kuffour komt het duel met de koploper nog te vroeg. Hij moet eerst nog een paar dagen meetrainen voordat hij inzetbaar is.

Fotografie Louis van de Vuurst