Menu
Nigel de Jong Ajacied van het Jaar

Nigel de Jong Ajacied van het Jaar

Nigel de Jong is na de wedstrijd tegen FC Groningen uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Uit handen van Aron Winter kreeg De Jong de Rinus Michels Trofee overhandigd.

Het afgelopen seizoen konden de Ajax-supporters via SMS stemmen op de Ajacied van hun keuze.

Veel bekende Ajacieden gingen Nigel de Jong al voor in de uitverkiezing. Dennis Bergkamp, Jari Litmanen, Frank Rijkaard, Marc Overmars, Ronald de Boer, Edwin van der Sar, wederom Jari Litmanen, Jesper Gronkjaer, Cristian Chivu, Rafael van der Vaart, wederom Cristian Chivu en Maxwell zijn de trotse bezitters van deze titel.

De verkiezing van Ajacied van het jaar werd dit seizoen mogelijk gemaakt door Ajax, de Supportersvereniging Ajax en AT5. De door de supporters te winnen prijzen werden ter beschikking gesteld door ABN Amro en adidas.

De Jong kreeg de Rinus Michels Trofee uitgereikt door voormalig Ajacied Aron Winter. ,,Het is met vallen en opstaan gegaan maar je hebt altijd de wil om te voetballen. Ik hoop dat je volgend jaar deze prijs kan verdedigen.'' De Jong pakte vervolgens de microfoon en riep de fans toe: ,,Ik blijf zeker nog een jaar!''