Menu

Nigel de Jong scoort twee keer voor Oranje

Nigel de Jong heeft dinsdagavond in het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Quick Boys twee van de zeven treffers gemaakt. De middenvelder, die dit seizoen door de Ajax-supporters werd uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar, scoorde het derde en het laatste doelpunt voor Oranje.

Naast Nigel de Jong kwamen ook Johnny Heitinga, Hedwiges Maduro, Ryan Babel en oud-Ajacied Rafael van der Vaart in actie. In Katwijk startte bondscoach Marco van Basten in de eerste helft met het centrale duo Heitinga/Opdam. Na rust verving de jeugdige en plots geselecteerde Ron Vlaar, Johnny Heitinga. Hedwiges Maduro kwam na rust in het veld voor Denny Landzaat. Ryan Babel en Nigel de Jong speelden de hele wedstrijd.

Quick Boys - Nederland 0-7 (0-2). 21. Van Persie 0-1, 43. Van der Vaart 0-2, 58. De Jong 0-3, 77. Van Persie 0-4, 84. Van Persie 0-5, 86. Vennegoor of Hesselink 0-6, 89. De Jong 0-7. Scheidsrechter: Vink. Toeschouwers: 7000.

Nederland: Van der Sar (46. Timmer); Melchiot (58. Lucius), Heitinga (46. Vlaar), Opdam en Van Bronckhorst; De Jong, Landzaat (46. Maduro) en Van der Vaart (46. Lindenbergh); Van Persie, Kuijt (46. Vennegoor of Hesselink) en Babel.