Menu
Nigel de Jong toegevoegd aan Oranje

Nigel de Jong toegevoegd aan Oranje

Voormalig Ajacied Nigel de Jong en Stijn Schaars sluiten zich dinsdag bij de selectie van het Nederlands elftal aan. Bondscoach Marco van Basten heeft ,,uit voorzorg'' het duo toegevoegd aan zijn spelersgroep, die nu 25 man telt.

Oranje vertrekt dinsdagmiddag vanuit Amsterdam per vliegtuig naar Duitsland voor het komende wereldkampioenschap. Schaars meldt zich in het spelershotel in de hoofdstad waar de Nederlandse ploeg zich verzamelt. De Jong reist vanuit Hamburg direct naar Hinterzarten, waar Oranje zijn intrek neemt in het Parkhotel Adler.

Van Basten mag tot zaterdagmiddag 15.00 uur, precies een dag voor het begin van de eerste WK-wedstrijd tegen Servië en Montenegro in Leipzig, geblesseerde spelers in zijn selectie vervangen. Volgens een woordvoerder van Oranje is er vooralsnog geen reden aan te nemen dat er wijzigingen in de WK-groep van 23 man komen. ,,Maar als het dan toch moet, kun je de eventuele vervangers beter direct beschikbaar hebben dan dat je ze vrijdag of zo alsnog naar Duitsland moet laten komen'', aldus de zegsman.

In de Nederlandse selectie van 23 man zijn vijf spelers niet fit. Giovanni van Bronckhorst, Wesley Sneijder en Phillip Cocu raakten geblesseerd zondag in de afsluitende oefeninterland in de Kuip tegen Australië (1-1), Rafael van der Vaart en Kew Jaliens zijn evenmin klachtenvrij.