Menu

Nigeria en Zuid Afrika scoren niet

Het Nigeria van Ajacied Babangida is er tegen gastland Mali niet in geslaagd te scoren. De wedstrijd eindigde in 0-0. Babangida moest het opnieuw doen met een invalbeurt. Zuid-Afrika deed het tegen Ghana niet veel beter. Ook in deze wedstrijd bleef de brilstand tot het einde toe op het bord. Aaron Mokoena speelde de hele wedstrijd.

Ajacied Pius Ikedia meldde zich in december af voor het Nigeriaanse elftal, maar zit wel elke wedstrijd aan de buis gekluisterd. Donderdagmiddag had hij nog goede hoop voor Babangida dat hij in de basis zou starten. ,,Want hij had in de invalbeurt in de eerste wedstrijd laten zien hoe goed hij is," oordeelde Ikedia.

Maar de bondscoach besliste anders en liet de aan Vitesse verhuurde Ajacied slechts 25 minuten spelen. De oud-Ajacieden Oliseh, Finidi en Nwankwo Kanu kwamen wel 90 minuten in actie.

De aan GBA-uitgeleende Aaron Mokoena hield samen met onder andere doelman Hans Vonk van Heerenveen opnieuw het Zuidafrikaanse doel schoon. Ghana deed echter hetzelfde waardoor ook hier een 0-0 eindstand werd genoteerd. Ook oud-Ajacied Benni speelde 90 minuten.

Vrijdagmiddag staat het duel tussen de Ajacieden Mido en Trabelsi op het programma. Op de website van Egyptian Football zeggen zij iets over dat gevoel. ,,Tunesiërs en Egyptenaren hebben waardering voor elkaar", aldus Trabelsi. ,,We zijn beiden Noord-Afrikanen, spreken dezelfde Arabische taal, zijn Moslim en velen van ons zijn buiten het veld vrienden van elkaar."

Mido zegt volgens Egyptian Football: ,,Je kan zien dat we buiten het veld vrienden zijn en ook als we op het veld staan, zijn we dat nog."