Menu
Nigerianen verslaan Jong Ajax

Nigerianen verslaan Jong Ajax

Een geïmproviseerd Jong Ajax speelde dinsdagmiddag op de Toekomst een oefenwedstrijd tegen een elftal van de Nigeriaanse voetbalschool van Clemens Westerhof. De Afrikanen wonnen het duel met 2-1.

Jordi Schell zette Ajax op voorsprong in de eerste helft.. Jordi Schell zette Ajax op voorsprong in de eerste helft..

Trainer Adrie Koster speelde met zijn team maandagavond nog voor de competitie tegen Jong Heerenveen (0-0) en kon vanzelfsprekend een dag later niet met hetzelfde elftal op de proppen komen. Het Beloftenteam werd daarom aangevuld met spelers van de jeugdopleiding.

Het Ajax-combinatieteam kwam tegen de Afrikanen goed uit de startblokken en nam in de eerste helft een terechte 1-0-voorsprong dankzij een treffer van Jordi Schell. Ook raakte Marvin Hasselbaink van afstand nog een keer de lat. Na rust werd Nigeria sterker. Een benutte penalty en een fraai doelpunt van dichtbij zorgde ervoor dat de gasten er met de overwinning vandoor gingen. Hoewel het om een oefenwedstrijd ging, werd de zege uitgebreid gevierd door de Nigerianen.

De Nigerianen komen op 2-1 en vieren dit uitgebreid. De Nigerianen komen op 2-1 en vieren dit uitgebreid.
Renaldo Jongebloet stond in de spits bij Jong Ajax. Renaldo Jongebloet stond in de spits bij Jong Ajax.
Ook na afloop staken de Nigerianen hun blijdschap niet onder stoelen of banken. Ook na afloop staken de Nigerianen hun blijdschap niet onder stoelen of banken.
De tegenstanders wilden allemaal op de foto met Marvin Hasselbaink. De tegenstanders wilden allemaal op de foto met Marvin Hasselbaink.