Menu
Nihom: 'Een Ajax gezien van hoog niveau'

Nihom: 'Een Ajax gezien van hoog niveau'

De Ajax Vrouwen hebben zich voor het eerst in de historie geplaatst voor de UEFA Women’s Champions League. In de derde en laatste poulewedstrijd van het kwalificatietoernooi werd Standard Luik met maar liefst 3-0 verslagen. Benno Nihom, sinds dit seizoen hoofdcoach bij de Ajax Vrouwen, was uiteraard erg trots op deze prestatie.

,,We hebben een foutloze eerste helft gespeeld”, analyseert Nihom na Ajax – Standard Luik. ,,We werden al snel geholpen nadat we tegen 10 man kwamen te spelen, maar daarvoor waren we ook al beter. We speelden heel goed en geconcentreerd, het eerste halfuur speelden we ze van het kastje naar de muur. Iedereen voerde fantastisch uit wat we van plan waren. Dat vind ik een groot compliment voor mijn speelsters.”

Ellen Nelissen maakte hands op de doellijn en moet met rood van het veld! #ajasta

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 28 augustus 2017

Nihom en zijn staf hadden voorafgaand aan het laatste pouleduel de Belgen uitvoerig bekeken. ,,Je kan als staf een tegenstander analyseren en een plan maken, maar je bent altijd afhankelijk van de uitvoering. Nicky van den Abbeele en Lucienne Reichardt schakelden hun directe tegenstandster perfect uit. Davina Philtjens en Liza van der Most bestreken de gehele flanken en Lois Oudemast en Desiree van Lunteren liepen heel hun verdediging aan gort.”

Al binnen het halfuur stonden de Ajax Vrouwen met 3-0 voor tegen Standard, een monsterscore lag in het verschiet. ,,In de rust heb ik aangegeven dat de score niet hoger hoefde te worden, zolang we maar geen doelpunt tegen kregen. We hebben het heel zakelijk uitgespeeld. Op het eind van de wedstrijd zie je ook de frustratie bij de tegenstander, dat is een compliment naar ons want zij voelden dat er niets te halen was.”

Yeeeaaaahhh! �� @UWCL! ��#UWCL #ajasta pic.twitter.com/tgINQllRdn

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 28 augustus 2017

De Ajax Vrouwen reisden af naar Estland met maar één doel, en dat werd behaald. ,,Ik heb tegen Standard Luik een Ajax gezien waarin ik veel vertrouwen heb voor de toekomst. De eerste helft was van heel hoog niveau. Als je naar een kwalificatietoernooi gaat is maar één ding belangrijk, en dat is dat je je plaatst. Dat hebben we gedaan voor de eerste keer in de historie van de Ajax Vrouwen en daarmee schrijven we geschiedenis.”

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst