Menu
Nihom niet ontevreden over Ajax Vrouwen ondanks nederlaag

Nihom niet ontevreden over Ajax Vrouwen ondanks nederlaag

De Ajax Vrouwen begonnen woensdagmiddag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Heelsum speelden de Ajacieden de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen het Nederlands elftal onder 20 jaar. De ploeg van trainer Benno Nihom verloor met 2-0. Desalniettemin was Nihom niet ontevreden.

,,Ik heb goede en minder goede dingen gezien. Het gaat erom dat we weer onze eerste minuten hebben gemaakt, vanaf hier gaan we weer bouwen aan ons elftal'', stelt Nihom. ,,Daarnaast zijn nog niet alle speelsters terug van vakantie en waren we genoodzaakt het team aan te vullen met speelsters uit het beloftenelftal. Sommige meiden moeten nog wennen en daar kunnen de meer ervaren speelsters bij helpen. We nemen de tijd om er weer een hechte ploeg van te smeden, stap voor stap worden ze klaargestoomd.''

Volgende oefenduel
Op woensdag 25 juli staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. De Ajax Vrouwen reizen dan af naar Frankrijk, waar ze het opnemen tegen Lille OSC. Naar verwachting zal de van Barcelona overgekomen Line Røddik Hansen daar haar officieuze debuut maken. 

De competitie begint op vrijdag 7 september met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle Vrouwen. Bekijk hier het volledige programma.

Bekijk ook: 'Een speelster van Europees topniveau'


Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst