Menu
Nihom over Champions League-loting: 'We mogen niet klagen'

Nihom over Champions League-loting: 'We mogen niet klagen'

De Ajax Vrouwen nemen het in de kwalificatiepoule van de UEFA Women's Champions League op tegen Standard Luik, FK Rīgas Futbola Skola en organisator Pärnu Jalgpalliklubi. Hoofdtrainer Benno Nihom volgde de loting met veel interesse vanaf zijn vakantiebestemming. ,,Het had beter gekund maar ook slechter."

Nihom ziet Standard Luik als belangrijkste opponent. ,,We hebben ze jaren geleden getroffen in de BeNe League. Van dat team zijn weinig speelsters nog actief dus het is op dit moment moeilijk te zeggen hoe sterk ze zijn. De andere twee teams ken ik niet. Daar moeten we de komende weken informatie over gaan verzamelen."

De wedstrijden worden gespeeld in Estland bij Pärnu Jalgpalliklubi ,,Dat laatste gedeelte ga ik maar niet uitspreken, ik houd het wel op Pärnu. Ook in dit geval hadden we het slechter kunnen treffen. Voor hetzelfde geld speel je op Cyprus waar het in augustus nog zo'n 40 graden is." Hoofddoel is hoe dan ook plaatsing voor de knock-out fase van de Champions League. ,,Het is natuurlijk geweldig om in Amsterdam zo'n Champions League-wedstrijd af te werken."

Internationals
De hoofdtrainer heeft zijn voltallige selectie pas laat helemaal bij elkaar. Zes speelsters van de Ajax Vrouwen komen deze zomer namelijk uit op het EK-voetbal in Nederland. Desiree van Lunteren, Liza van der Most, Kelly Zeeman, Stefanie van der Gragt en Sisca Folkertsma komen uit voor de Oranje Leewinnen. Davina Philtjens verdedigt de kleuren van België. ,,Het is natuurlijk nog onduidelijk hoe ver de ploegen gaan komen, maar het heeft hoe dan ook impact op de voorbereiding. Ik zie het ook als een moment van teambuilding en ik kan niet wachten om te beginnen. Het kan alle kanten op, maar uiteindelijk moet je daar gewoon presteren', concludeert Nihom.

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees