Menu

Nikos en Cristian bijten spits af op Autorai

Nikos Machlas en Cristian Chivu beten afgelopen donderdag het spits af op de Autorai. Tot en met 18 februari steken elke dag twee Ajacieden een helpende hand toe op de Mitsubishi-stand. De spelers weten alles over de auto's van de Ajax-sponsor, omdat ze zelf ook over een Mitsubihi beschikken. Zij delen handtekeningen uit en gaan op de foto met hun Ajax-fans. Kijk hieronder mee hoe het de voetballers verging op de eerste dag van de beurs.

Erg druk was het niet op de openingsdag. Op de Rai zelf was niet veel ruchtbaarheid gegeven aan de signeersessie van de Ajacieden. Dit in tegenstelling tot twee jaar geleden, toen werd het omgeroepen in de hal. Hierdoor hadden de spelers wel alle tijd met hun fans te praten.

Op de stand liggen elftalfoto's klaar om te worden voorzien van een handtekening. Een fan vraagt aan Chivu wie zijn medespelers zijn. "Dat is Kluivert", weet Machlas.

Een meisje wil meer dan alleen een handtekening van Chivu. Ze wil graag dat hij er nog wat voor haar vriendje opschrijft. "Dat mag je zelf doen", lacht de Roemeen, "dan zet ik mijn handtekening er wel onder!"

De Griekse Ajax-spits krijgt een belangrijk telefoontje.

Chivu heeft zijn oog op iets anders laten vallen. Achter hem staat namelijk een Playstation.

Als de spelers even toe zijn aan een pauze, zien zij hun kans schoon. Nog geen minuut later racen ze in diepe concentratie tegen elkaar. Chivu drukte zijn tegenstander al na een rondje in de grindbak. Maar de concurrentie was oneerlijk. Chivu gaf toe thuis al veel te hebben geoefend.

Na een uur was iedereen voorzien van een handtekening en lieten Chivu en Machlas zich informeren over de nieuwste modellen van Mitsubishi. Geïnteresserd luisterden zij naar wat de verkoper te vertellen had.

Aangestoken door het verhaal van de verkoper, bekeek Machlas nieuwsgierig de auto's van binnen.

Op het laatste moment kwam de grootste fan langs. Zij was speciaal naar de Autorai gekomen om haar helden te zien. Zij bracht haar eigen Cristian Chivu foto-album mee. "Ik wist dat hij hier zou zijn vandaag, want ik had het gelezen op ajax.nl!"

Dit is de kans om met je favoriete Ajacied op de foto te gaan! Vanaf donderdag 8 februari tot en met zondag 18 februari bezoeken elke dag twee Ajacieden de stand van Mitsubishi op de Autorai. De spelers delen handtekeningen uit en gaan met fans op de foto. Neem je kladblok en je camera dus mee! Het is nog niet bekend wie er precies op welke dag komt. Op de Mitsubishi-stand komen de Ajacieden dagelijks ergens tussen vier en zes uur langs. In het weekend wijken de tijden af van het doordeweekse schema.