Menu

Nils Arne Eggen: 'Alleen op honderd procent hebben we een kans'

Op de vrijwel uitsluitend door Noren bezochte persconferentie van Rosenborg in het Hilton hotel manoevreerde coach Nils Arne Eggen zijn team in de rol van underdog voor de Champions-Leaguewedstrijd tegen Ajax.

Rosenborg werd in het afgelopen weekeinde voor de elfde maal op rij kampioen van Noorwegen. Maar nu eens niet met overmacht, zoals de voorgaande seizoenen wel het geval was. ,,We hebben het niet makkelijk gehad'', zei Eggen. ,,Ik kan ook begrijpen dat de rest van Noorwegen wel eens een andere kampioen wil zien, maar wij proberen natuurlijk altijd te winnen. We hebben wel weer de kwalificatie voor de Champions League van volgend jaar veilig gesteld.''

,,Nu rust op ons de druk om in de Champions League te blijven'', aldus de coach. ,,Het worden heel moeilijke wedstrijden voor ons. We proberen wel altijd te winnen, maar in een uitwedstrijd, zoals nu tegen Ajax, moeten we alleen op een realistische manier voetballen. Het was thuis al zo lastig, en uit wordt het nog moeilijker.''

Rosenborg heeft geen goede staat van dienst in het spelen van uitwedstrijden. Drie jaar geleden won de ploeg voor het laatst uit in een groepswedstrijd van de Champions League. Bij Boavista en Borussia Dortmund zegevierden de Noren, beide keren met 0-3. Het team van dit seizoen heeft niet zoveel kwaliteit als de groep van toen, vond Eggen. ,,Alleen als nu iedereen honderd procent is, maken we een kans'', aldus de Noorse coach.

Nils Arne Eggen kon en wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven. De trainer heeft er doorgaans geen probleem mee om te vertellen wie er in de basis staan, maar omdat drie of vier spelers nog kampen met lichte blessures wilde Eggen dinsdag pas een beslissing nemen.

Na de persconferentie ging de Noorse kampioensploeg naar de Arena om daar een lichte training af te werken.

Uit het partijtje van negen tegen negen viel nog niet veel op te maken, al leken de gevaarlijkste aanvallers Brattbak en Enerly fit genoeg om dinsdag aan de start te verschijnen tegen Ajax.

Trainer Nils Arne Eggen houdt er na dit seizoen mee op. Rosenborg heeft al een vervanger gevonden voor de markante coach, en opvallend was dat die vervanger al gewoon bij de training aanwezig was. Tijdens de oefensessie sprak hij uitgebreid met assistent-trainer Ola By Rise en na afloop onderhield hij zich met enkele van de spelers.