Menu

Nipte winst Ajax A1 op SC Feijenoord

De A-junioren van Ajax hebben afgelopen weekeinde de leeftijdsgenoten met 2-1 verslagen. Daardoor blijft de ploeg van Ajax in de strijd op de titel. Beide treffers kwamen op naam van Nando Rafael.

De ploeg van Danny Blind startte furieus. Al in de eerste minuut kwamen de talenten op voorsprong. Stefano Seedorf passte goed op Kiran Bechan. Bechan ging op zijn beurt goed door en zette prima voor op Nando Rafael. De spits kopte hard raak, 1-0.

Na een half uur, Ajax had toch een aantal goede mogelijkheden gehad, kwam Feijenoord langszij. Richal Leitoe zorgde met een omhaal onderkant lat voor 1-1. Voor rust had de ploeg van trainer Blind op voorsprong kunnen komen. Sneijder, Bechan, Fleur, Seedorf en Martha vonden echter allemaal keeper Swennen op hun weg.

De kansen bleven zich ook in de tweede helft opstapelen. Maar vrouwe Fortuna was duidelijk niet aanwezig bij de Ajax-talenten. Rafael schoot in de handen van de keeper, Heitinga zag zijn solo stranden op Swennen, Bechan schoot in het zijnet en zag zijn inzet van de lijn gehaald door een Feijenoorder.

Die Rotterdamse doelman bleek een bijna niet te nemen hindernis. Bijna iedereen op de Toekomst had de handen al op elkaar voor Nando Rafael maar wederom Swennen maakte de inzet onschadelijk.

Toch trok Ajax de winst naar zich toe. Nando Rafael schoot na een eentweetje met Seedorf raak, 2-1. Er waren nog twintig minuten te spelen. Daarin trof Feijenoord een maal de lat en pakte Maarten Stekelenburg een kopbal van Feijenoord stijlvol uit de lucht. In de slotminuut maakte de Feijenoord-doelman nog een fout maar Rafael profiteerde niet.