Menu

Nipte winst Ajax Zaterdag

Ajax - Veensche boys

De wedstrijd tegen Veensche boys werd met het kleinst mogelijke verschil (1-0) gewonnen. Toch was Ajax in deze ontmoeting de veel betere ploeg, maar onze tegenstander was naar Amsterdam gekomen om een puntje weg te halen. Ze speelden zeer defensief, waardoor het bijna bijzonder moeilijk werd in de buurt van het vijandelijke doel te komen.

Ajax probeerde rustig te blijven en niet toevallig in een dodelijke counter te lopen. De rust brak aan met een 0-0 stand.

In de tweede helft ging Ajax op dezelfde voet verder. Veensche boys bleef volharden in de defensieve speelwijze. Ze moest nu, door vermoeidheid, ook steeds meer aan de noodrem trekken om Ajax van het scoren af te houden. Dat ging dan ook ten koste van een aantal gele kaarten. Tot de 67e minuut. Opnieuw werd een overtreding begaan even buiten het strafschopgebied. Het had nogal wat voeten in de aarde voor de goed leidende arbiter O'Niel de muur op de juiste afstand te krijgenn, maar toen trapte Jerry de Koning de bal haarzuiver in de rechter bovenhoek (1-0)

Toen moest Veensche boys de defensieve stellingen verlaten en hoewel ze een aantal malen voor het Ajax doel verschenen, waren ze eigenlijk niet meer in staat de bakens te verzetten. Ook wist Ajax daarna geen gebruik te maken van de ruimte die ontstond, waardoor er geen verandering meer kwam in de stand.

Verslag Wim H.