Menu

Nipte winst bezorgt Ajax periodetitel

Ajax zaterdag heeft het traditioneel moeilijk tegen Montfoort en bleef thuis ook maar net overeind: 3-2. Montfoort speelt een soort voetbal dat Ajax niet ligt. Binnen tien minuten stond Ajax dan ook op een 0-1 achterstand.

Een dieptepass werd door de verdediging verkeerd ingeschat en uit een lob over de uitkomende Raymond Homoet verdween de bal in het doel.

Ajax had lang nodig om van deze tegenslag te herstellen. Pas vijf minuten voor rust kwamen de Amsterdammers langszij. Jamal Akachar veroverde de bal op de linkervleugel, kwam naar binnen, passeerde drie spelers en schoot de bal snoeihard in de verre bovenhoek. Lang had de ploeg daar geen plezier van, want twee minuten later was het al weer 1-2 en deze goal was een kopie van de eerste Montfoortse treffer. Opnieuw zag de verdediging er niet goed uit.

In de tweede helft bleef Montfoort gevaarlijk en Ajax kon niet in zijn ritme komen. Jamal Akachar kreeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij kopte de terugspringende bal van de deklat hard over, na een goede inzet van Gerben Drost.

Drost werd in het laatste kwartier de ‘man of the match’. Eerst veroverde hij op het middenveld de bal, wrong zich op zijn eigen manier langs drie tegenstanders en stelde Giorgio Tsie in staat de gelijkmaker te scoren. Vijf minuten voor tijd passeerde Drost zelf de Montfoortse keeper, toen een vrije schop van Marc Geestman via de keeper en de paal plotseling voor zijn voeten viel: 3-2. Montfoort was zwaar teleurgesteld en nog niet eens zo over de nederlaag, maar over het feit dat Gerben Drost, vorig jaar speler van Montfoort, hen de das had omgedaan.

In het Ajax kamp was het feest, want door deze overwinning en de nederlaag van de concurrent werd Ajax kampioen van de eerste periode.