Menu
Nipte zege A1 bij FC Utrecht

Nipte zege A1 bij FC Utrecht

Dankzij een laat eigen doelpunt van FC Utrecht heeft Ajax A1 zijn derde competitiewedstrijd met 0-1 gewonnen. Door dat resultaat en de overige uitslagen, staat Ajax na drie duels met nog drie clubs bovenaan de ranglijst.

Trainer Frank de Boer voegde zich na zijn uitstap met het Nederlands elftal op donderdag weer bij zijn team. Voor problemen zorgt de dubbelfunctie van de oud-international niet. Zijn taken worden uitstekend waargenomen door Bob de Klerk en ook Simon Tahamata en Jan Olde Riekering ontfermen zich bij afwezigheid van De Boer over de talenten van Ajax. ,,Bovendien hebben we elke dag contact, dus ik blijf van alles op de hoogte", zegt De Boer, die zaterdag met zijn team te gast was bij FC Utrecht.

De trainer was content over de eerste helft van zijn A-junioren. ,,We hebben qua voetbal geprobeerd de gemaakte afspraken na te komen en dat lukte af en toe goed." Een paar keer kreeg echter ook FC Utrecht goede mogelijkheden, vooral ook omdat de Ajax-keeper de bal twee keer los liet. Daarna was er nog een kans voor Utrecht doordat de Ajacieden niet stonden op te letten. ,,Maar buiten dat hebben we het veldspel gedicteerd", concludeerde De Boer. Zijn pupillen kregen vanaf de zestien meter nog een paar kansen maar Tom Overtoom, Florian Jozefzoon en Rodney Sneijder misten. ,,Het was jammer dat daardoor goede aanvallen geen goede afronding kregen."

Ajax en Utrecht hadden beide moeite met het gladde veld. Het hoofdveld was afgekeurd waardoor er op een bijveld gespeeld moest worden. ,,Door het gladde veld ontstonden er ook opeens kansen. Dan gleed er iemand weg en kon een ander alleen door." Toch ontstonden daar geen doelpunten uit. In de tweede helft stond de defensie van Ajax beter, waardoor Utrecht bijna geen kans meer kreeg. Zelf konden de Amsterdammers twee minuten voor tijd juichen. Tom Overtoom schoot op doel, de keeper liet de bal los en invaller Attila Yildirim zette zoveel druk dat een verdediger van Utrecht de bal in eigen doel werkte, 0-1. In de allerlaatste seconden kwam Ajax goed weg toen de naar voren meegekomen doelman de bal achter Bizot schoot. De Utrecht-doelman had namelijk even daarvoor hands gemaakt en dus bleef de voorsprong van Ajax op het bord.

Ajax A1 wacht een zwaar programma. Volgende week zaterdag treft de ploeg van trainer De Boer op eigen veld sc Heerenveen en drie dagen later wacht Feyenoord.

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Mitch Apau, Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen, Randel Shakison; Roly Bonevacia, Tom Overtoom, Rodney Sneijder (77. Lorenzo Ebecilio); Florian Jozefzoon (81. Jarchino Antonia), Geoffrey Castillion (74. Attila Yildirim), Marvin Zeegelaar (89. Aras Ozbiliz)


Uitslagen:
AZ - ADO Den Haag 1-1
De Graafschap - Willem II 0-0
Twente/Heracles - Sparta R'dam 0-0
FC Utrecht - Ajax 0-1
Feyenoord - Vitesse/AGOVV 2-2
NEC - PSV 2-1
sc Heerenveen - FC Groningen 5-1

Stand:

Feyenoord 3- 7
sc Heerenveen 3- 7
AZ 3- 7
Ajax 3- 7
Twente/H'cles 4- 5
NEC 4- 5
ADO Den Haag 3- 4
Vitesse/AGOVV 4- 4
FC Utrecht 4- 4
De Graafschap 3- 3
FC Groningen 4- 3
Sparta R'dam 3- 2
Willem II 4- 2
PSV 3- 1

Bron: NOS Teletekst