Menu
Nipte zege Jong Ajax op Sparta

Nipte zege Jong Ajax op Sparta

Jong Ajax heeft met 2-3 gewonnen van Sparta Rotterdam. Door dat resultaat maken de Amsterdammers een sprong op de ranglijst naar tweede plaats achter het nog zonder puntverlies zijnde NEC.

Jong Ajax en Jong Sparta legden in stadion Het Kasteel een aantrekkelijke wedstrijd op de mat. Al na zes seconden kreeg Ajax in Rotterdam de eerste kans, maar de pass van Mitchell Donald op Stanton Lewis was net te hard. Toch scoorden de Amsterdammers vlot. In de achtste minuut wist de Zuid-Afrikaanse spits, onder toeziend oog van zijn overgevlogen vader, wel doel te treffen. Siem de Jong speelde Javier Martina mooi vrij op rechts. De buitenspeler gaf goed voor en Lewis rondde doeltreffend af, 0-1. Sparta kwam vervolgens ook goed opzetten, maar Marco van Duin wist zijn doel schoon te houden. Tot vier minuten voor rust Marvin Emnes alsnog de 1-1 maakte. Onverdiend was dat op het moment niet. Maar Jong Ajax had het antwoord klaar. Siem de Jong kopte een minuut na de gelijkmaker op de paal en weer een minuut later zette hij de Amsterdammers wel weer op voorsprong, 1-2.

In de tweede helft ging Jong Ajax op dezelfde voet verder, maar was het Sparta dat via de sterkspelende linksbuiten Thomas Verhaar in de 53ste minuut de 2-2 achter Van Duin schoot. Tien minuten na de egaliserende Rotterdamse goal kwam Jong Ajax opnieuw op voorsprong. Invaller Chakib Tayeb plaatste een steekbal op Robbert Schilder die zijn ploeg naar 2-3 schoot. In de slotfase kreeg Jong Sparta grote kansen, maar Ajax hield keurig stand. Vervelend was wel dat zowel John Goossens in de eerste helft als Jan Arie van der Heijden in de tweede helft geblesseerd het veld moest verlaten.

,,Deze zege is goed voor het zelfvertrouwen", gaf trainer Adrie Koster voor de camera van Ajax TV toe. ,,Er zijn nog elementen die verbeterd moeten worden, zoals we ons best moeten doen de bal langer in de ploeg te houden. Maar vergeleken met twee weken geleden is ons spel verbeterd."

Door de zege klimt Jong Ajax naar de tweede plaats op de ranglijst.
Overige uitslagen:
AZ - ADO Den Haag 2-1
FC Utrecht - RKC Waalwijk 2-2
sc Heerenveen - NAC Breda 3-1
PSV - NEC 0-1
Vitesse - FC Twente 1-3
Willem II - FC Groningen 1-2

(bron: Teletekst)

Stand:

NEC 4-12
Ajax 5-10
FC Groningen 5-10
Vitesse 5- 9
PSV 5- 7
FC Twente 5- 7
NAC Breda 5- 7
sc Heerenveen 4- 6
Sparta R'dam 5- 6
AZ 5- 6
FC Utrecht 5- 5
ADO Den Haag 5- 3
Willem II 5- 3
RKC Waalwijk 5- 2