Menu
Nipte zege Vrouwen op sc Heerenveen

Nipte zege Vrouwen op sc Heerenveen

De Ajax Vrouwen hebben het thuisduel met sc Heerenveen met 1-0 gewonnen. Een doelpunt van Inessa Kaagman, twee minuten voor rust, bleek genoeg voor de zege.

Tegen het laag geklasseerde sc Heerenveen stelde trainer Ed Engelkes vooraf dat Ajax het aan zijn stand verplicht was een goed resultaat te behalen. Dat goede resultaat kwam er. Drie punten en geen tegentreffers zijn prima te overleggen cijfers. Maar de magere 1-0 was minder dan er vooraf wellicht was verwacht.

Drie weken lag de competitie stil wegens interlandverplichtingen, waarna deze vrijdagavond het startsein werd gegeven voor een intensieve week. Want na deze overwinning op de Friese formatie, volgen dinsdag en zaterdag nog twee competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag en Oud Heverlee. Negen punten wil Ajax uit deze reeks binnenslepen. De eerste drie zijn binnen.

Eigenlijk had Ajax over de hele wedstrijd nauwelijks iets te duchten van Heerenveen, dat sporadisch tot een aanval kwam. De thuisploeg wist dat overwicht echter nauwelijks in doelrijpe kansen om te zetten. In het eerste half uur waren daar Inessa Kaagman en Marlous Pieëte die voor de Friese keepster opdoken. Maar zonder resultaat. Op een psychologisch nauweliljks mooier denkbaar moment nam Ajax alsnog de leiding. Na een prachtige voorzet van Pieëte schoof Kaagman de bal door een woud van benen in de verre hoek in het doel, 1-0. Twee minuten later was het rust.

Inessa Kaagman controleert de bal. Inessa Kaagman controleert de bal.

In de tweede helft ontbrak de lijn in het Ajax-spel, maar desalniettemin kwam de formatie van Engelkes af en toe gevaarlijk uit de hoek. Zo kon een mooie voorzet van Petra Hogewoning net niet goed op doel worden gemikt en leek Loïs Oudemast binnen een paar minuten haar invalbeurt met een doelpunt te bezegelen. Niets was minder waar. De inzet ging naast.

Met de magere 1-0 op het bord kreeg Ajax in de slotfase uiteraard te maken met een steeds opportunistischere tegenstander. ,,Meiden praat nou met elkaar in deze situatie", coachte Engelkes: ,,Ga weer voetballen. Speel de bal in de voeten en let op je positiespel'. Koud na die wijze woorden bouwde Ajax aan een mooie aanval over meerdere schijven. Helaas leverde dat niet meer op dan een corner. Schade liep Ajax gelukkig ook niet meer op, waardoor de eerste drie punten van de negen deze week te behalen binnen zijn.

Ajax Vrouwen: Du Ry; Van der Most, Kaagman, Hoogendijk (65. Delleman), Hogewoning; Middag, Van Lunteren, Van Dongen; Pieëte (60. Oudemast), Bakker, Van den Heiligenberg (75. De Ridder)

Houd Ajax TV in de gaten voor een samenvatting van de wedstrijd en de reactie van Ed Engelkes

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De basiself van Ajax voor het duel met sc Heerenveen. De basiself van Ajax voor het duel met sc Heerenveen.
Een teenlengte komt Anouk Hoogendijk te kort. Een teenlengte komt Anouk Hoogendijk te kort.
Mooi kopduel Tessel Middag. Mooi kopduel Tessel Middag.
Petra Hogewoning levert een fraaie voorzet af. Petra Hogewoning levert een fraaie voorzet af.
Merel van Dongen wordt uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. Merel van Dongen wordt uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd.