Menu
Nog een EK voor Eriksen en Boilesen

Nog een EK voor Eriksen en Boilesen

De meeste Ajacieden zijn inmiddels aan hun welverdiende vakantie begonnen. Ook de meeste internationals kunnen rusten, maar voor twee kampioenen loopt het seizoen nog even door. De Denen Christian Eriksen en Nicolai Boilesen trappen zaterdag af voor het EK-21 dat in hun vaderland wordt gehouden.

Vooral voor Eriksen is het een behoorlijk toetje op een seizoen dat voor hem al bijna naadloos aansloot op vorig seizoen. Hij werd vorig jaar namelijk direct door bondscoach Morten Olsen, oud-trainer van Ajax, opgenomen in de WK-selectie. Aan het begin van dit seizoen sprak hij: ‘Het belangrijkste voor mij is dat ik veel ga spelen. Een voetballer van mijn leeftijd heeft dat nodig om zich volledig te ontwikkelen.’

Dat is aardig gelukt. Eriksen speelde maar liefst 47 wedstrijden en was onder trainer Frank de Boer een vaste waarde in het team. Dat hij ook voor Denemarken belangrijk is bewees hij vorige week nog. Toen deed Olsen namelijk nog even een beroep op de jonge Ajacied in de A-interland tegen IJsland en scoorde hij de belangrijke tweede treffer in het met 0-2 gewonnen duel.

Daarna voegde Eriksen zich bij clubgenoot Nicolai Boilesen en zijn overige leeftijdgenoten om zich voor te bereiden op het EK-21, dat zaterdag van start gaat met een wedstrijd tegen Zwitserland. Dinsdag volgt het duel met Wit-Rusland en op 18 juni wordt de groepsfase afgesloten met een duel tegen IJsland. Opvallend genoeg heeft de Ajacied tot deze voorbereiding nog geen wedstrijd in dit team gespeeld. Wel heeft hij veertien A-interlands achter zijn naam.

Ook Nicolai Boilesen wacht nog een seizoenstoegift in de vorm van het EK -21. Ook Nicolai Boilesen wacht nog een seizoenstoegift in de vorm van het EK -21.

Ook de negentienjarige Boilesen is nog geen doorgewinterde Onder 21-speler. Hij speelde pas een keer met dit team, maar heeft in Ajax 1 bewezen zich zeer snel te kunnen aanpassen. De linksback heeft dit seizoen, na zijn debuut op 3 april 2011, zes duels in de competitie gespeeld plus een bekerfinale.

Op Ajax.nl volgen we de verrichtingen van de Ajacieden op de voet.

Bovenste foto: Pro Shots/Dennis Spaan
Onderste foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst