Menu

Nog een keer in trainingskamp

De Ajacieden gaan zaterdag nog een keer in trainingskamp. Reden is de - opnieuw - cruciale wedstrijd tegen FC Twente. Niet om de spelers het belang van dat duel bij te brengen, want daar zijn ze zich goed van bewust.

Maar trainer Ronald Koeman heeft een goed gevoel bij trainingskampen. In Spanje ging Barcelona bij elke wedstrijd, uit en thuis, in trainingskamp. Bij Ajax greep Koeman regelmatig naar het trainingskamp als optimaal middel voor de voorbereiding. ,,Het is een manier van werken. Zelf vind ik het heel prettig en de spelers ook. Althans, ik heb er nog nooit wanklanken over gehoord. Ik vind het fijn, omdat je dan niet zondagochtend heel vroeg moet afreizen en in alle rust naar een wedstrijd kan toewerken. We doen het niet om de belangrijkheid van de wedstrijd aan te geven. Iedereen beseft waarvoor we spelen. Daarvoor hoeven we niet in trainingskamp."

Koeman gaat er vanuit dat hij een fitte selectie mee kan nemen naar Twente. Ook Cristian Chivu zal zich weer bij de selectie voegen aangezien zijn schorsing erop zit. Koeman: ,,Er zijn wel wat lichte klachten, maar dat is logisch. Het is het einde van het seizoen, waarin we heel veel wedstrijden hebben gespeeld. Trabelsi en O'Brien trainden deze vrijdag niet mee, maar ik verwacht dat ze morgen wel erbij zijn, waardoor ze mee kunnen naar Twente."

Ajax kan nog eerste worden in de Holland Casino Eredivisie, maar ook een terugval naar de derde plaats behoort nog tot de mogelijkheden. Koeman: ,,Dat besef is wel gegroeid. Winnen we allebei de wedstrijden, kunnen nog kampioen worden. Zeg nooit nooit, maar ik zie PSV geen punten meer inleveren. Maar winnen we een wedstrijd niet, dan kunnen we nog derde worden. Dat de strijd om de tweede plaats nog zo lang zou duren, had ik ergens wel verwacht. Het krachtsverschil tussen de eerste drie en de rest is zo groot. Dat zie je bijvoorbeeld aan Feyenoord. Na de winterstop hebben ze alles gewonnen en een keer gelijk gespeeld. Zelfs dat is straks misschien niet eens voldoende voor de tweede plaats."

Mocht Ajax de tweede plaats mislopen, zal de domper enorm zijn. ,,Dan hebben we de doelstelling niet gehaald. Geen Champions League volgend jaar. Dat zal een grote teleurstelling zijn. Maar het gebeurt wel vaker dat je niet krijgt waar je recht op hebt. Want ik vind dat Ajax het verdient om volgend jaar Champions League te spelen."