Menu

Nog één keer Van Basten in Wedstrijd van de Eeuw

Marco Van Basten trekt nog één keer zijn kicksen aan. Dit keer niet in het shirt van Ajax, maar in zijn rol als superspits van het Nederlandse Elftal, waarmee hij in 1988 Europees kampioen werd. Met zestig andere coryfeen is de legendarische spits, onlangs gekozen als de belangrijkste aanvaller aller tijden van AC Milan, dinsdag een van de onvergetelijke voetballers die is uitgenodigd voor de Wedstrijd van de Eeuw, het spektakel in de Amsterdam ArenA waarmee honderd jaar topvoetbal in Nederland wordt afgesloten.

Hoogtepunt van de avond is de Wedstrijd van de Eeuw, waar meer dan 60 topvoetballers voor het laatst gezamenlijk in actie komen. Van Frans de Munck tot Edwin van der Sar en Faas Wilkes tot Bergkamp; allemaal betreden ze het veld. Dus naast coryfeeen als Marco van Basten, dus ook Wim van Hanegem, Rob Rensenbrink, Ruud Krol, Frank Rijkaard, Johan Neeskens en Johan Cruijff. Zij staan persoonlijk garant voor een onvergetelijke voetbalavond.

Maar ook alle buitenlanders die hebben meegeholpen om het Nederlandse voetbal zo prominent op de voetbalkaart te zetten worden nog een keer gehuldigd. Horst Blankenburg, Soren Lerby, Ove Kindvall, Jesper Olsen, Steffan Pettersson, die allen schitterden op de Nederlandse velden, gaven enthousiast op de oproep gehoor. Minister-president Wim Kok zal zich dinsdagavond scharen onder het Oranje-legioen. Hall of Fame Tevens geven de internationals de eerste aanzet voor een Hall of Fame. Naar buitenlands model moet er een plaats komen voor onze beste Nederlandse voetballers. Dinsdag bieden de internationals het supporterslegioen een beeldengroep aan van de 12 spelers die zijn geselecteerd voor het Oranje van de Eeuw. De bedoeling is dat deze permanent zullen worden tentoongesteld bij de KNVB in Zeist.

Het Oranje van de Eeuw, door Cruijff genomineerd en door het publiek gekozen, bestaat uit: Edwin van de Sar, Faas Wilkes, Ruud Gullit, Marco van Basten, Abe Lenstra, Piet Keizer, Rinus Michels, Johan Neeskens, Willem van Hanegem, Frank Rijkaard, Ruud Krol, Johan Cruijff.