Menu

Nog een lange dag tot de aftrap

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt strekten de Ajacieden de benen in een prachtig park aan de oevers van de Rhone. Nog altijd heeft Ronald Koeman de opstelling niet bekend gemaakt aan de spelers. Pas na de lunch, tijdens de wedstrijdbespreking zal duidelijk worden welke elf man tegen Lyon beginnen. Of Jari Litmanen bij die elf zit, is nog onzeker.

Het is D-day in Lyon. Scheidrechter Kyros Vassaras fluit echter pas om 20.45 uur voor het begin van de wedstrijd, dus is er nog een lange dag te overbruggen voor de Ajacieden. Tussen de verschillende maaltijden, de wandeling en de wedstrijdbespreking in rusten de spelers op hun kamers, luisteren ze naar muziek of leggen ze een kaartje.

Gezien de stand in poule D is er zelfs nog een mogelijkheid dat Ajax zich plaatst voor de tweede ronde als woensdagavond verloren wordt, maar dat zal volgens Koeman dan erg lastig worden. John van ´t Schip is aanwezig bij het duel Inter – Rosenborg en zal de technische staf telefonisch op de hoogte houden van de stand in Milaan. Koeman voorspelt de uitslag echter nu al: ,,In de rust zal ik de tussenstand doorkrijgen en voor de rest ga ik er vanuit dat Inter wint. Dat zou dus betekenen dat het op de laatste speeldag aankomt welke ploegen zich plaatsen.''

De reglementen van de Champions League bepalen dat wanneer twee of meer clubs in de groep eindigen met een gelijk aantal punten, het aantal punten behaald in de onderlinge wedstrijd de volgorde op de ranglijst uitmaakt. Daarna telt het doelsaldo van de onderlinge wedstrijden en vervolgens wordt gekeken naar het aantal uitdoelpunten gescoord in de onderlinge duels. Als er dan nog geen beslissing is gevallen, telt het doelsaldo van alle groepswedstrijden en tenslotte het aantal doelpunten gescoord in alle groepswedstrijden.

Om te voorkomen dat zij zich suf moeten rekenen, vinden de spelers en hun trainer het belangrijk om tegen Lyon minstens een punt te behalen, maar gaan zij allen voor de volle winst.

De stand in Groep D:

Lyonnais 4-7 (11-6)
Internazionale 4-5 (7-7)
Ajax 4-5 (3-3)
Rosenborg 4-3 (3-8)
Rosenborg Internazionale 2 - 2
Ajax Lyon 2 - 1
Lyon Rosenborg 5 - 0
Internazionale Ajax 1 - 0
Internazionale Lyon 1 - 2
Rosenborg Ajax 0 - 0
Lyon Internazionale 3 - 3
Ajax Rosenborg 1 - 1
Internazionale Rosenborg 30/10
Lyon Ajax 30/10
Rosenborg Lyon 12/11
Ajax Internazionale 12/11