Menu
Nog even geen titel voor Ajax C1

Nog even geen titel voor Ajax C1

De uitwedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen van Volendam, Maar het andere oranje heeft zich de laatste weken weten te nestelen in de top drie.

Ajax C1 - FC Volendam C1 (4-5)

Met enkele snelle aanvallers in de gelederen stond de Ajax-verdediging al direct onder druk. Ruben Hoogenhoudt was in de warming up met een liesblessure uitgevallen. Al in de 2e min moest Navajo Bakboord aan de noodrem trekken waarna Volendam een strafschop kreeg. Nigel Bouman stopte deze in eerste instantie maar in de rebound werd de bal alsnog ingeschoten. In de 9e min schoot Ché Nunnely de bal net naast na een snelle counter van Ajax. Even later kwam de gelijkmaker toch van zijn voet na een snel genomen vrije trap van Rayan El Azrak. Hij was het ook die even later na een versnelling gevloerd werd in het zestienmetergebied. Donyell Malen schoot de strafschop snoeihard binnen. Even later werd het alweer gelijk mede door slap verdedigen aan Ajax zijde. Na een snelle counter boog Volendam de 2-1 achterstand binnen 10 min om naar een 2-3 voorsprong met een wonderschoon doelpunt.

De wedstrijd was vooral de eerste helft een spektakelstuk zeker gelet op het doelpuntenverloop. Anderson Lopez maakte in de 30e min ook een fantastisch doelpunt met het hoofd na een strakke voorzet van Navajo Bakboord.

Vlak voor rust was het Donyell Malen die Ajax weer aan een voorsprong hielp na een combinatie via Matthijs de Ligt en Lars Kramer.

De tweede helft gaf een beetje hetzelfde beeld als de eerste helft. Veel kansen alleen minder doelpunten. In de 63e min. kwam Volendam weer op gelijke hoogte door een mooie volley.

Ajax kon in de blessuretijd de trekker overhalen. Echter het schot van Deabeas Owusu kwam via de paal terug het veld in. Dat werd gelijk de ondergang van Ajax want via een counter maakte Volendam in de 72e min de 4-5.

Leuke wedstrijd voor het publiek maar Ajax had vandaag het kampioenschap veilig kunnen stellen.

Ajax C1 - FC Volendam C1 (4-5)

0-1 (2') van Gasteren
1-1 (16') Nunnely (El Azrak)
2-1 (20') Malen (pen.)
2-2 (23') Kaars
2-3 (24') Kaars (van Gasteren)
3-3 (30') Lopez (Bakboord)
4-3 (34') Malen (Kramer)
4-4 (63') Veerman (Kaars)
4-5 (70+2) Kaars

Verslag: Rob Stol