Menu
'Nog geen KNVB Beker gewonnen'

'Nog geen KNVB Beker gewonnen'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax - Feyenoord, de eerste bekerwedstrijd van 2014 is het de beurt aan Frank de Boer.

Beste Ajacieden,

Welkom in de Amsterdam ArenA bij de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi.

Op de terugweg na de vorige bekerwedstrijd zagen we de loting in de bus live op televisie. Van de acht overgebleven clubs keken we naar de zeven mogelijke tegenstanders. Feyenoord was en is de sterkste. En zij kwamen na ons uit de koker. Ajax - Feyenoord. Als je kijkt naar de tegenstander kun je dus van een ongunstige loting spreken. Maar zo denk ik niet.

Allereerst is het natuurlijk een groot voordeel dat we thuis spelen. Daar hebben we echt geluk mee gehad. Het betekent dat niet alleen de spelers, maar ook onze de fans een fantastische pot voor de boeg hebben. En als trainer hoef je je spelers niet te motiveren voor wedstrijden tegen zo’n tegenstander. Daarnaast willen we bij Ajax zoveel mogelijk prijzen winnen. Wij realiseren ons dat als we vanavond Feyenoord verslaan, we een grote stap dichter bij een prijs zijn. Ik heb de KNVB Beker als trainer nog niet gewonnen, dus ik wil zelf ook erg graag winnen vanavond.

Maar als we net zoveel kansen weggeven als in de eerste helft tegen PSV, maken we het onszelf wel heel moeilijk. Er lopen bij Feyenoord spelers rond die wel raad weten met zulke buitenkansjes. Daar moet vanavond iedereen bij ons van doordrongen zijn. Maar goed, we waren zondag allemaal heel erg blij met de drie punten tegen PSV. Voor de hele club was het een heel belangrijke overwinning.

Gelukkig is het bij steeds meer thuiswedstrijden mogelijk om een kaart te kopen zonder clubcard. Bij Ajax - Feyenoord echter niet. Maar ik heb me laten informeren over de voorverkoop voor de wedstrijd. En ik vind het fantastisch dat we in een paar weken tijd - want de loting was in het tweede deel van december - bijna vijftigduizend kaarten hebben verkocht. Ondanks die clubcardverplichting. Ik weet op het moment van schrijven nog niet of die laatste paar duizend kaarten ook nog aan de man gebracht zijn, maar ik weet in elk geval dat de ArenA weer heel goed gevuld is en dat is top.

Mij werd tegelijk verteld dat de voorverkoop van de thuiswedstrijd tegen Salzburg, 20 februari, op ruim 35.000 kaarten staat. Voor die wedstrijd kan iedereen gewoon een kaartje kopen, zonder clubcard. In Nederland werd na de loting voor de UEFA Europa League gezegd dat het een makkie zou worden, maar we zagen ze afgelopen weekend een oefenduel met 3-0 van Bayern München winnen. Misschien zegt dat niet zoveel, maar het is voor mij een bevestiging dat we een goeie tegenstander gaan treffen. Reden te meer om ook 20 februari te streven naar een volle ArenA, om de eerste klap uit te kunnen delen.

Maar nu richten we ons op vanavond. Want onze doelstelling is dat de naam Ajax later op de avond wederom uit een koker of balletje komt. Voor de halve finale. En wat mij betreft weer met een thuiswedstrijd.

Veel plezier vanavond bij de Klassieker.

Frank de Boer
Trainer / Coach