Menu
Nog geen uitpubliek bij Klassieker

Nog geen uitpubliek bij Klassieker

Op woensdag 18 december vond de loting plaats voor de kwartfinales voor de KNVB Beker. In de kwartfinales van de KNVB Beker 2014 zijn Ajax en Feyenoord aan elkaar gekoppeld. De wedstrijd wordt gespeeld op 22 januari om 20:45 uur in de ArenA. Sinds het najaar van 2009 geldt de zogenoemde 5-jarenregeling in de Eredivisie. Dit betekent dat uitpubliek niet aanwezig kan zijn om het uitspelende team te ondersteunen.

Bij het instellen van de 5-jarenregeling zijn afspraken gemaakt over de situatie waarin Ajax en Feyenoord elkaar ontmoeten in andere toernooien/competities dan de Eredivisie. Eén van die afspraken is dat supporters, clubs, KNVB en betrokken gemeenten met elkaar in overleg gaan om te besluiten of, en zo ja onder welke voorwaarden het eventueel mogelijk is dat supporters van de uitspelende club hun team toch kunnen ondersteunen in het stadion.

Op 8 januari heeft dit overleg plaatsgevonden. Uit dit gesprek blijkt dat door clubs en supportersverenigingen uit de beide steden verschillend wordt gedacht over het toelaten van uitsupporters bij het bekerduel op 22 januari in Amsterdam. Het gaat daarbij vooral om de wederkerigheid van de competitiewedstrijd op 2 maart in Rotterdam. Daar komt bij dat het eerder afgesproken plan voor het kunnen hervatten van het spelen van deze wedstrijden met uitpubliek nog niet is afgerond. Derhalve zullen op 22 januari geen Feyenoord-supporters afreizen naar Amsterdam.

In goed overleg is met alle aanwezigen afgesproken, op voorstel van de burgemeesters, dat er gewerkt wordt aan professionele mediation in de komende periode. Doel is om vanaf volgend seizoen (versneld) afscheid te nemen van de 5-jarenregeling. Beide burgemeesters bieden supporters en clubs alle hulp aan om in het goede tempo de juiste voorbereidingen te treffen.

Tekst en foto: Ajax.nl