Menu

Nog kaarten voor oefenduel tegen Heracles

Ajax speelt op 7 januari een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo om de Koninklijke Ten Cate Winter Challenge 2004. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op het kunstgrasveld van het Polman Stadion in Almelo. De aanvangstijd is 20.00 uur. Voor Ajax-supporters zijn nog kaarten te verkrijgen.

Voor de supporters van Heracles is deze wedstrijd reeds uitverkocht, echter voor de supporters van Ajax zijn er nog kaarten beschikbaar. De kaarten kosten € 5,- per stuk. Voor deze wedstrijd geldt vrij vervoer. Komt allen! Kaarten verkrijgbaar bij de Supportersbalie op 5 & 6 januari.

Sinds juli 2003 beschikt het Polsman Stadion, als pilotproject van de UEFA, over een LSR® xtreme kunstgrasveld van Ten Cate Thiolon. Dankzij dit kunstgrasveld kunnen er hogere eisen worden gesteld aan het spelen van verzorgd voetbal. Een van de voordelen van dit ‘Thiolon gras’ is dat het ook onder winterse omstandigheden zeer goed bespeelbaar is.

Ajax wil goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in kunstgras. Reeds in oktober 2001 is in samenwerking met Ten Cate Thiolon, de Amsterdam ArenA en Ajax een kunstgrasproject opgestart. Inmiddels zijn er op De Toekomst 3 kunstgrasvelden gerealiseerd, waarvan 1 indoorveld. De ervaringen van spelers, technische en medische staf worden nadrukkelijk in het project meegenomen. Belangrijk, zeker ook voor Ajax, zijn de speltechnische aspecten van een veld.

Ten Cate Thiolon draagt in belangrijke mate bij aan de ontwikkelingen in dit project. Deze specialist in kunstgrastechnologie ontwikkelde enige jaren geleden de LSR® vezel, als verbetering van de derde generatie kunstgras, waarbij velden worden ingestrooid met zand. Kunstgras met LSR® vezel wordt ingestrooid met rubber.

Dankzij de toepassing van LSR® is kunstgras tegenwoordig ook toegankelijk geworden voor sporten als voetbal, rugby en American Football waarbij de sliding een belangrijk element is. De voordelen van Thiolon LSR® boven eerdere generaties kunstgras zijn evident: betere slidingeigenschappen (lagere glijwrijving), slijtagebestendiger, milieuvriendelijker, grote kleurechtheid en hoge mate van kleurvastheid. Tegenwoordig wordt de LSR®-vezel van Ten Cate Thiolon wereldwijd beschouwd als de officieuze standaardvezel voor kunstgrasvelden.

Voor meer informatie over kunstgras en Ten Cate: www.tencate.nl