Menu
Nog niet iedereen terug op het veld

Nog niet iedereen terug op het veld

Nog niet alle Ajacieden verschenen donderdag alweer op het trainingsveld. Veel teruggekeerde internationals werkten binnen een training af.

Daley Blind, Dario Cvitanich en Eyong Enoh werkten aan hun herstel. Daley Blind, Dario Cvitanich en Eyong Enoh werkten aan hun herstel.

De Ajax-training stond vanwege de terugkeer van de internationals pas ’s middags op het programma. Logisch, want veel spelers zochten vanwege de wedstrijden in het buitenland 's nachts pas heel laat hun bed op. Uiteindelijk verscheen donderdag ook niet iedereen meteen op het trainingsveld. Sommige internationals bleven binnen in de ArenA, anderen kwamen wel even naar buiten. Gregory van der Wiel bijvoorbeeld. Hij maakte woensdag zijn debuut voor het Nederlands elftal. ,,Prachtig om mee te maken”, aldus de verdediger die nog steeds met een grote glimlach op zijn gezicht rondliep.
Van der Wiel viel tegen Tunesië vlak voor tijd in en pakte zo zijn eerste speelminuten als speler van het Nederlands elftal. Na afloop van het duel ontving hij in de kleedkamer het beroemde ‘haasje’: het speldje dat symbool staat voor de debuutwedstrijd. Maarten Stekelenburg, die tegen Tunesië de hele wedstrijd keepte, bleef binnen. Hetzelfde gold voor Uruguayanen Bruno Silva en Luis Suarez en de Belgen Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Vermaelen kwam woensdag niet helemaal ongeschonden uit de wedstrijd België - Slovenië (2-0). De verdediger viel uit met pijn aan zijn rug.
Ismaïl Aissati deed alweer oefeningen met de bal. Ismaïl Aissati deed alweer oefeningen met de bal.

Dario Cvitanich verscheen donderdag ook weer op het trainingsveld. De Argentijnse spits is herstellende van een bovenbeenblessure. Met fysiotherapeut Jos Kortekaas en collega-revalidanten Eyong Enoh en Daley Blind trainde hij apart van de groep. Ismaïl Aissati (knie) is een stapje verder en deed in teamverband alweer diverse oefeningen met de bal.
Ajax traint vrijdagochtend weer. Deze oefensessie begint om 11.00 uur.
Carlo l'Ami had Kenneth Vermeer onder zijn hoede. Carlo l'Ami had Kenneth Vermeer onder zijn hoede.
Vurnon Anita houdt de bal hoog met Ismaïl Aissati. Ajax werkte een ontspannen training af donderdag. Vurnon Anita houdt de bal hoog met Ismaïl Aissati. Ajax werkte een ontspannen training af donderdag.