Menu
'Nog nooit zo dicht bij WK geweest'

'Nog nooit zo dicht bij WK geweest'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is dat Tessel Middag.

Met een goed gevoel ben ik gisteravond thuis teruggekeerd in Amsterdam. Met het Nederlands elftal wonnen we ook het tweede duel van het tweeluik tegen Schotland, waardoor we zijn geplaatst voor de finale van de play-offs. Daarin treffen we Italië. Het wordt ontzettend spannend. Nog nooit zijn we zo dicht bij plaatsing voor het WK geweest.

Voor het Nederlandse vrouwenvoetbal zou het heel goed zijn als we naar het WK mogen. Alleen al vanwege de (media)aandacht. Ik merkte de afgelopen weken al dat er al veel meer belangstelling was. FOX zond beide duels tegen Schotland live uit en het Kasteel zat gisteravond goed vol. Het zijn ideale momenten om het vrouwenvoetbal te verkopen.

Het vrouwenvoetbal wint aan populariteit. Er is een flinke groei van vrouwelijke leden. In de breedte zit het dus wel goed. Natuurlijk wil de KNVB ook prestaties zien. De doelstelling is om structureel op grote toernooien aanwezig te zijn. Nederland was al tweemaal van de partij op een EK, maar nog nooit op een WK. Ik denk dat we tegen Italië een goede kans maken. Het is net als wij een voetballende ploeg.

Ikzelf heb de afgelopen twee duels niet veel gespeeld. Gisteren tegen Schotland mocht ik kort invallen. Anouk Dekker en Sherida Spitse krijgen de voorkeur op 6 en 8, de posities voor de verdediging. Als zij het niet goed doen, of geschorst of geblesseerd zijn, kom ik in beeld. De trainers hebben wel aangegeven tevreden te zijn over hoe ik heb getraind en hoe ik speel bij Ajax.
Ik ben niet iemand die een storende factor wordt als ik niet of weinig speel, daar ben ik teveel teamspeler voor. Natuurlijk is het wel leuker om in de basis te spelen, omdat je dan ook op de trainingen meer aandacht krijgt. Een vaste waarde bij het Nederland elftal ben ik nog niet geworden. Dat is wel mijn doel. Ik zit er nu drie jaar bij, dat is best lang, maar in het begin werd ik nog als jonkie gezien. Nu ben ik 21 en voor mijn gevoel meer ervaren.

In totaal zijn we tien dagen van huis geweest en dat is best zwaar. Je wordt als het ware geleefd. Het programma is elke dag uitgestippeld, je bent continu met dezelfde mensen en er is weinig vrije tijd. De trainingen zijn het hoogtepunt van de dag. Daar leeft iedereen naartoe en op het veld is iedereen meteen scherp. Dat is wel een verschil met Ajax als we op bijvoorbeeld donderdag om 16.00 uur trainen. Dan heeft iedereen er al een werk-, stage- of studiedag opzitten.

De maand november wordt wéér druk. De komende twee weken ligt de focus op Ajax en daarna breekt de beslissende play-off tegen Italië aan. Hopelijk kunnen we zowel met Ajax als Oranje succesvol zijn.


Meld je aan voor de Ajax Nieuwsbrief via onderstaande link

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief