Menu
'Nog zes leuke duels voor de boeg'

'Nog zes leuke duels voor de boeg'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column op Ajax.nl. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Lasse Schöne aan de beurt.

Afgelopen week was ik geselecteerd voor de nationale ploeg. Het is altijd leuk even terug te zijn om mijn collega’s van het Deense elftal te zien. Het was alweer een tijd geleden. Uiteraard was het mooi dat we de eerste wedstrijd wonnen. Tijdens het tweede duel met Frankrijk hadden we weinig in te brengen tegen de goed spelende Fransen. In beide duels bleef mijn inbreng beperkt tot een invalbeurt. Dat vond ik jammer, want ik had graag meer willen doen. Tijdens de interlandperiodes trek ik veel op met Christian Eriksen en Nicolai Boilesen. En met andere Denen, die hier in Nederland niet zo bekend zijn. De Deense ploeg is een gezellig team. Ik ga er altijd met veel plezier naartoe. Dat is wel belangrijk aangezien je een week op elkaars lip zit. Dan wil je wel dat het gezellig is. Al kom je natuurlijk om te voetballen, maar dat komt ook altijd wel goed.

Afgelopen zondagavond hadden we de laatste wedstrijd. Direct daarna gingen we met een minibus naar Lyon waar we een hotel bij het vliegveld hadden. Maandagochtend om 8:00 uur zouden we vliegen, maar zondag zagen we al dat die vlucht was geannuleerd. De vlucht waarnaar we waren omgeboekt zou om 12:00 uur vertrekken, maar dat werd uiteindelijk pas 14:30 uur. We hadden trouwens nog geluk dát we wegkwamen, want er waren vanwege de wind veel vluchten naar Schiphol geschrapt.

Na onze verlate aankomst in Amsterdam hebben we maandagmiddag de wedstrijd uit de benen gefietst. Vanaf dinsdag kon de focus vervolgens op de laatste duels van het seizoen. Het wordt heel lastig om nog kampioen te worden, want dan moet er wel heel veel gebeuren. Nu we uit de beker en uit de UEFA Europa League zijn, moeten we gewoon tweede worden. We staan er goed voor. De overige wedstrijden kunnen we proberen dit team beter te laten voetballen, zodat we begin volgend seizoen niet beginnen zoals nu, maar dat we een stapje verder zijn. Het is niet moeilijk om de motivatie te vinden. We hebben nog zes leuke wedstrijden voor de boeg en we willen voor onszelf het seizoen ook goed afsluiten. Zodat we straks met een goed gevoel de vakantie ingaan. Dat kunnen we bereiken door goed te spelen én te winnen.

De laatste jaren waren die laatste wedstrijden wel anders. Toen stond alles in het teken van het naderende kampioenschap. Dat is nu anders, al moet je altijd blijven hopen en de moed erin houden. Er zijn gekkere dingen gebeurd. Maar laten we lekker naar onszelf kijken en die laatste duels winnen. Dat is al moeilijk genoeg, want het uitduel bij FC Utrecht is zeker geen abc'tje voor ons.

Wedstrijden in De Galgenwaard zijn altijd heel beladen. Het is voor FC Utrecht de wedstrijd van het jaar en vrijwel altijd is het ook hun béste wedstrijd van het jaar. Er staan meer dan drie punten op het spel en dat vind ik altijd wel leuk.

We spelen dit seizoen nog maar twee thuiswedstrijden. Het is allemaal zó snel gegaan. We willen die laatste duels de fans wat meer laten genieten. Zij hebben helaas niet altijd sprankelend voetbal en veel goals gekregen. Dat hebben wij zelf uiteraard ook liever. Het is dus aan ons om te proberen de fans de laatste wedstrijden goed te vermaken.

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst