Menu
Noodverordening PSG - Ajax

Noodverordening PSG - Ajax

Dinsdag speelt Ajax de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain. In aanloop naar dit UEFA Champions League-duel is er reeds de nodige commotie geweest. Zo hebben de autoriteiten in Parijs het aantal kaarten voor het bezoekersvak gemaximeerd op 850, dienen bussen met Ajax-supporters aangemeld te zijn en is de training helaas niet toegankelijk voor het publiek.

De lokale overheid van Parijs heeft Ajax gevraagd om te communiceren over de afgegeven noodverordening. Deze behelst onder meer dat Ajax-supporters die zich zonder een geldig ticket voor het bezoekersvak in Parijs en omgeving bevinden, door de politie aangehouden kunnen worden. Voor dit vergrijp kan gevangenisstraf voor de duur van 6 maanden, een geldboete van € 30.000 en een stadionverbod voor de duur van een jaar (in Frankrijk) worden opgelegd.

Supporters die in het bezit zijn van een geldig ticket, zijn per brief of e-mail geïnformeerd over de omwisselprocedure en andere relevente informatie. Ajax spreekt de hoop uit dat deze beperkende maatregelen niet al te veel van invloed zullen zijn op een plezierig wedstrijdbezoek.

Tekst en beeld: Ajax.nl