Menu

Noodweer maakt einde aan geslaagde Open Dag

Ajaxshirts. Roodwitte, blauwe en de bordeauxwitte. Het wemelde ervan woensdagochtend op sportpark De Toekomst. Zo rond de veertigduizend fans waren afgekomen op de Open Dag van Ajax die rond de befaamde velden van het jeugdcomplex werd gehouden. Onder luid applaus werkte de selectie hun training af in het heerlijke zomerzonnetje.

Al tegen negenen hadden zich vele supporters op de loopbrug tussen de Arena en De Toekomst geschaard, wachtend tot de hekken richting P2 open zouden gaan. Ook de toegangswegen naar de jeugdopleiding liepen vol met opgewekte fans, vol verwachting over de presentatie van de Ajacieden.

Wie vroeg was had het geluk direct met kampioensschaal en de beker op de foto te kunnen. Wie iets later was, moest aansluiten in de lange rij die met de minuut langer werd.

Even na tienen was het moment daar. De selectie betrad het veld. De ene helft ging gehuld in thuisshirts op het hoofdveld aan de slag onder leiding van Ronald Koeman, de andere helft in uitshirts en de keepers traden aan op het kunstgrasveld aan de andere kant van de kantine. De keepers waren overigens ‘gewoon’ Maarten Stekelenburg en Robert Zwinkels.

’s Ochtends was er op de radio het bericht gegaan dat AZ-doelman Henk Timmer gepresenteerd zou worden, maar hij was er woensdag helemaal niet. De Ajax-keepers hadden hun handen vol aan de training van Wil Coort die zijn pupillen flink liet zweten zo voor het oog van duizenden toeschouwers.

De fans rond het veld werden door de commentator geïnformeerd over de oefeningen. Op het kunstgrasveld lichtte Edmond Claus, jeugdtrainer bij Ajax en stagiair van Ronald Koeman, de training toe. De oefenstof van Ronald Koeman werd door hoofd opleidingen Kees Zwamborn op de hoogte gehouden van de activiteiten op het veld.

Ondertussen was het ook druk in het Kidsdorp waar kinderen tot en met 12 jaar allerlei soorten spelletjes konden doen en in autootjes mochten rondscheuren. De stand van de Ajax-Kidsclub kreeg ook een berg aanmeldingen te verwerken.

Aan het begin van de middag verplaatste het epicentrum zich naar P2. Aan de andere kant waar de spelers op 5 mei werden gehuldigd, daar werden ze nu opnieuw voorgesteld aan de fans. Al waren er natuurlijk weinig nieuwe gezichten. Jelle van Damme, Nourdin Boukhari, Victor Sikora en eigenlijk ook een beetje Maarten Stekelenburg waren nieuw voor de fans.

Na de presentatie begaven de spelers zich in de looppaden om handtekeningen uit te delen. Jan van Halst opende de rij, terwijl Joey Didulica deze sloot. Cristian Chivu en Nikos Machlas kwamen het minst snel vooruit. Iedereen wilde van deze Ajacieden een krabbel op de Ajax Life, op het shirt of met ze op de foto.

Het was de bedoeling dat ook de jongste fans aan bod zouden komen. De Ajacieden zouden zich rond kwart voor drie in het Kidsdorp melden, ware het niet dat er om half drie een flinke onweersbui boven De Toekomst losbarstte. Daardoor viel de laatste anderhalf uur van de Open Dag in het water, maar - ondanks een behoorlijke tegenvaller met de hoogwerker en veel naar ouders zoekende kinderen - kon iedereen terugzien op een geslaagd evenement.