Menu
Nordin Musampa: 'Mijn oom Kiki en ik zijn totaal andere spelers'

Nordin Musampa: 'Mijn oom Kiki en ik zijn totaal andere spelers'

De 17-jarige Nordin Musampa kwam in 2017 over van Almere City en speelt inmiddels bij Ajax O19. De centrale verdediger vertelt onder andere over zijn oom Kiki Musampa en zijn favoriete speler. Ook blikt hij vooruit op de topper tegen PSV die zaterdag om 14:30 uur op sportcomplex de Toekomst wordt gespeeld.

Hé Nordin, de vorige wedstrijd tegen PSV wonnen jullie met 3-5. Wat verwacht je van de wedstrijd van zaterdag?
“PSV is een goed voetballende ploeg met een goede aanval. Wij kunnen ons daar echter uitstekend tegen wapenen. Ik weet zeker dat we een doelpunt gaan maken en dan mogen we de wedstrijd niet meer uit handen geven. Als we nog meer kunnen scoren, zullen we dat doen. We mogen niet nog een keer zoveel tegengoals krijgen. Alle resterende wedstrijden zijn belangrijk in de strijd om het kampioenschap. Wij moeten alles winnen, dus ook zaterdag tegen PSV.”

'Ik droomde ervan om ook profvoetballer te worden bij Ajax'

Je bent het neefje van Kiki Musampa, word je weleens vergeleken met hem?
“Niet echt, want ik ben een centrale verdediger en hij was een aanvallende middenvelder. Mijn oom werd soms wanneer het nodig was ingezet als linksachter en op die positie speel ik ook af en toe. Maar mijn oom en ik zijn totaal andere spelers. Ik zou mezelf omschrijven als een verdediger, die rustig is aan de bal, goed kan meevoetballen en fel is in de duels.”

Nordin Musampa in actie bij een wedstrijd van Ajax O19
Nordin Musampa in actie bij een wedstrijd van Ajax O19

Hij was een goede voetballer, wat heb je van hem geleerd?
“Het belangrijkste dat mijn oom altijd vertelde is dat je jezelf kritisch moet analyseren. Als je dat doet en daarbij hard blijft trainen dan word je uiteindelijk een betere speler. Mijn oom speelde eerst bij Ajax en daarna bij andere topclubs. Ik keek altijd naar zijn wedstrijden en droomde ervan om ook profvoetballer te worden bij Ajax.”

Spreek je hem vaak over voetbal?
“In de tijd dat ik bij Almere City speelde, was mijn oom een jaar mijn trainer. We zagen elkaar vaak op de club en daarbuiten spraken we ook af. Hij gaf me erg veel advies en we analyseerden de wedstrijden samen. Dat heeft me erg veel geholpen. Nu spreek ik hem af en toe. Ik ben iedere dag bij Ajax en train 8 keer per week, dus ik heb niet erg veel tijd over.”

'Messi is de beste speler aller tijden, Ramos is echt een voorbeeld'

Wie is je favoriete speler, bij Ajax of daarbuiten?
“Als ik uit iedereen mag kiezen, dan kies ik voor Lionel Messi. Hij speelt op een andere positie dan ik, maar hij is mijn favoriete speler. Messi heeft alles: hij is slim, heeft een goede dribbel, geeft goede assists en maakt mooie goals. Voor mij is Messi de beste speler aller tijden. Op mijn eigen positie vind ik Sergio Ramos een geweldenaar. Hij is een echte leider achterin, kan goed meevoetballen en staat al heel veel jaren aan de top. Ramos is echt een voorbeeld voor me.”

Lees ook: Programma jeugd: 4 teams tegen PSV, O19 live op YouTube

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé