Menu

Normale training maandagochtend

Daags na de competitienederlaag tegen NAC werkte de Ajax-selectie een normale training af. Meestal na een wedstrijd volgt een korte uitlooptraining, maar nu werd de groep in twee teams van acht verdeeld voor een grote partij.

Na de warming-up en wat inschieten werd de groep opgesplitst voor een paar grote partijen van een minuut of twintig. Hatem Trabelsi en Tomás Galásek deden niet mee, maar volgden met René Wormhoudt een aparte training op het naastgelegen veld. Ronald Koeman volgde het spel in het begin van een afstandje, later kwam hij de verrichtingen van zijn spelers van dichtbij bekijken. Tonny Bruins Slot was de scheidsrechter.

Rafael van der Vaart slaakte een kreet van pijn nadat hij in een duel was geraakt op zijn enkel. In eerste instantie dacht de middenvelder dat hij nog door kon spelen, maar even later verkoos hij buiten de lijnen van het veld te laten kijken naar zijn pijnlijke gewricht. Tomás Galásek werd van het andere veld gehaald om de plaats van Van der Vaart in te nemen.

Even later gingen nog twee spelers naar de kant. Victor Sikora werd geraakt op zijn vinger die toch al zo'n pijn deed en Maxwell kon niet verder vanwege pijnlijke kuiten.

Na ruim anderhalf uur op scherp getraind te hebben, mochten de Ajacieden het veld verlaten.