Menu
Nostalgie met Europa Cup 1

Nostalgie met Europa Cup 1

De oudere fans spreken nostalgisch van de Europa Cup 1, terwijl de jongere generatie is opgegroeid met de Champions League. Ongeacht de naam droomt iedere voetbalclub ervan om Europa’s belangrijkste clubprijs te winnen. Ajax had viermaal dat genoegen. De bokaal van de laatste Europese zegetocht (in 1995 in Wenen) werd donderdagochtend speciaal voor de open training van stal gehaald. Vele fans maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om ermee te poseren.

Het zilver blinkt in de zon. De Europa Cup 1 staat er, gekieteld door de zon, schitterend op sportcomplex de Toekomst. De bokaal – het originele exemplaar - is simpelweg te mooi om er niet mee op de foto gaan. Dat vindt ook de 38-jarige Amsterdammer Maarten Smakman.

,,Toen Ajax zijn eerste drie Europa Cup-zeges boekte, was ik nog niet geboren. Ik heb uiteraard wel de beelden gezien. De Champions League-overwinning van 1995 heb ik wel bewust meegemaakt. Schitterend was dat. Ik heb dat seizoen een aantal thuiswedstrijden bezocht en Ajax speelde toen prachtig voetbal. Ik hoop dat Ajax nog een keer zo’n mooi internationaal succes zal boeken.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de VuurstToch blijkt een foto-moment met de Cup met de grote Oren ook gewild onder de jongere generatie fans. Met een brede glimlach poseert de 21-jarige Bob uit Noordwijk. ,,Leuk voor op mijn Instagram-account. Het blijft een prachtige bokaal. Mijn vader kon er vandaag niet bij zijn. Ik weet zeker dat hij deze foto ook graag had willen maken."