Menu

Nostalgie op De Toekomst

Frank Rijkaard, Sören Lerby, Robbie Witschge, Dick Schoenaker, Keje Molenaar en John Bosman. Deze illustere Ajacieden maakten zondagmiddag onder andere deel uit van Lucky Ajax. Tegen die grote namen wilde het elftal van de Technische Staf vlammen. En met mannen als Ronald Koeman en John van ´t Schip in de gelederen lukte dat prima. Lucky Ajax kwam er niet aan te pas, getuige de oorwassing van 5-0.

Om de uitslag ging het natuurlijk helemaal niet, hoewel het voor Lucky-coach Sjaak Swart een bittere pil was. Maar ´Mister Ajax´ had zich er misschien wat anders van voorgesteld. Met Dennis Nederlof in het doel, een verdediging van Peter van der Hengst, Keje Molenaar, Wilco van Buuren en Sonny Silooy, met Rob Witschge, Frank Rijkaard, Sören Lerby en Stanley Menzo (!) op het middenveld en Dick Schoenaker en John Bosman in de spits moest het de Technische Staf het wel lastig worden gemaakt.

Dat het 5-0 werd, mede door twee doelpunten van spits John van ´t Schip en een van Leo van Veen, hadden de roodwitte mannen waarschijnlijk niet voorzien. Bij de Technische Staf deden behalve de bekende namen als Koeman en Van ´t Schip ook jeugdtrainers van de Toekomst en hoofd opleidingen Kees Zwamborn en Haarlem-trainer Leo van Veen mee.

Als bonus mocht ook stagiair Marco van Basten nog enkele minuten zijn kunsten vertonen. Anders dan een stagiair van De Toekomst die twee keer wist te scoren, kon Van Basten het net niet vinden.

Zie hieronder het fotoverslag.