Menu
Nourdin 'Sinouh' Boukhari

Nourdin 'Sinouh' Boukhari

Een dag voor een wedstrijd wordt tijdens de training normaal gesproken een grote partij gespeeld, waarvan een van de twee teams de tegenstander moet nabootsen. Zo kan alvast een beetje worden 'geoefend' voor de echte wedstrijd. Zo niet vandaag, er kwam zelfs geen enkel hesje aan te pas.

Een lange oefening met passen, kaatsten, voorzetten en afronden vormde het grootste en tegelijk ook meest serieuze onderdeel van de training. Hierna maakte het publiek langs de kant zich op voor een partij, maar de groep verzamelde zich niet in het midden en er werden geen hesjes uitgedeeld. Een aantal spelers pakte een bal en begon op een van de doelen te schieten. Dat gebeurt wel vaker, wellicht namen de trainers eerst nog iemand apart voor aan de partij begon. Ongeveer de helft van de Ajacieden nam het ene doel in gebruik, een ander gedeelte van de groep bestookte het doel aan de overkant en een aantal spelers bleef in het midden van het veld een balletje trappen. Danny Blind liep naar de kant en bekeek zijn groep van een paar meter afstand. Geen grote partij dus, zelfs geen kleine en ook geen loopoefeningen of andere trainingsvormen.

Nourdin Boukhari had zich inmiddels tussen de palen van een van de doelen geposteerd. Emanuelson, De Ridder, Charisteas en nog enkele anderen probeerden het de aanvaller moelijk te maken. Maar dat was niet zo gemakkelijk! Boukhari dook van de ene hoek naar de andere en hield de meest onmogelijk ballen uit het doel. Tot grote hilariteit van zijn teamgenoten, maar vooral van zichzelf. Gierend van de lach stortte hij zich opnieuw in de modder van het keepersgebied om een doelpunt te voorkomen. ,,He, Sinouh!" riep Bogdan Lobont van de zijkant. Voordat Boukhari in de gaten kreeg waar het geluid vandaan kwam, had de Roemeense keeper de Marokkaan echter al van de rechterkant in het geniep gepasseerd. ,,He Sinouh, hier!", klonk het vervolgens van meerdere kanten. 'Sinouh' Boukhari liet zich echter niet gek maken en wees aan op wiens bal hij zich zou richten, om de meeste inzetten te stoppen. John Heitinga kreeg uiteindelijk in de gaten hoe hij zijn teamgenoot het makkelijkst kon passeren: door hard en over de grond in de hoek te schieten. De kruising is voor de lange Boukhari namelijk veel makkelijker te bereiken. Nog voor het middaguur stuurde Blind zijn mannen richting kleedkamer. Vanaf vanmiddag zal de selectie zich concentreren op het bekertreffen met Willem II donderdagavond.

Een filmpje met de kunsten van Boukhari is te bekijken op de Ajax Breedbandportal, in de rubriek `Nieuw´ >>