Menu
Nouri en Dekker scoren voor Oranje o/19

Nouri en Dekker scoren voor Oranje o/19

Oranje Onder 19 bleek woensdag een forse maat te groot voor de leeftijdgenoten van Gibraltar. Mede door goals van Abdelhak Nouri (foto rechts) en Vince Gino Dekker maakte de ploeg van bondscoach Aron Winter een vliegende start in de EK-kwalificatiereeks: 9-0.

Bij rust koesterde Oranje een 3-0-voorsprong in het Stade de l'Argenté, het decor voor het eerste duel van het EK-kwalificatietoernooi in Frankrijk. In de tweede helft kwamen daar dus nog zes treffers bij. Gibraltar o/19 incasseerde woensdag de grootste nederlaag in de (nog maar korte) geschiedenis van de dwergstaat. Sinds 2013 is Gibraltar lid van de Europese voetbalfamilie.

Net als zijn collega-Ajacieden Nouri en Dekker speelde ook Donny van de Beek de hele wedstrijd mee. Doelman Stan van Bladeren bekeek het duel vanaf de bank.

De internationals van Winter moeten de goede start vrijdag voorzetten tegen Liechtenstein. Zondag zijn de leeftijdgenoten van Frankrijk de laatste tegenstander op dit kwalificatietoernooi. De nummer 1 en 2 kwalificeren zich voor de Eliteronde, het tweede en beslissende EK-kwalificatietoernooi. In het voorjaar van 2016 kunnen de jeugdinternationals zich definitief plaatsen voor het EK van 2016 in Duitsland.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees