Menu

NS en KNVB stellen convenant op

De directies van de KNVB en Nederlands Spoorwegen hebben besloten een convenant op te stellen waarin het georganiseerde vervoer van voetbalsupporters met de trein wordt geregeld. Uitgangspunt van de NS is dat op de doordeweekse avonden in principe geen treinen beschikbaar zijn voor zogenaamde combi-reizen.

Alleen in uitzonderlijke gevallen overweegt de NS supporters te vervoeren in de avondspits. De NS wil dat zoveel mogelijk beperken, omdat daarvoor treinen uit de vaste dienstregeling moeten worden gehaald.

In het overleg van maandag is ook besloten een bijeenkomst te organiseren voor alle burgemeesters met betaald voetbal in hun gemeente waarbij zal worden gesproken over de combiregeling.

NS-directeur Noordzij toonde zich verder bereid te kijken naar een oplossing voor enkele knelpunten in de wedstrijdplanning. De NS maakte duidelijk dat ze doordeweeks de voorkeur geeft aan woensdag als speelavond boven de donderdag. Verder stelde het spoorbedrijf dat er pas ruim na de spitsdrukte treinen beschikbaar zijn.

De KNVB zal in overleg met de betrokken clubs en NS zoeken naar een nieuwe datum voor de halve finale van de Amstel Cup tussen Ajax en PSV, oorspronkelijk gepland voor 6 maart.