Menu
'Nu alleen nog met Litmanen op de foto'

'Nu alleen nog met Litmanen op de foto'

De hele voorbereiding krijgen supporters van Ajax de kans om met de schaal op de foto te gaan. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZSV werd er op Sportpark Villekamp gretig van de unieke mogelijkheid gebruik gemaakt. De speciale actie ‘schaal on tour’ is tot dusver een mooi succes gebleken.

Ook in Aalten konden de supporters van Ajax met de kampioensschaal op de foto. Na de eerste etappes op de Toekomst (eerste training) en in Buitenpost maakt de gedeukte schaal woensdagavond een tussenstop in de Achterhoek op het sportcomplex van de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging. Gerben Meijer laat deze buitenkans niet aan zich voorbij gaan. Samen met zijn zoons Jari (7) en Mike (10) staat hij rustig in de rij te wachten. ,,Dit is uniek. Juist ook omdat het de schaal van de dertigste landstitel is. Daar willen we uiteraard wel mee op de foto. Misschien nog wel liever dan met een speler. Al staat een foto met Jari Litmanen bovenaan ons verlanglijstje, maar dat je met de naam van mijn jongste zoon waarschijnlijk al verwacht”, zegt de Ajax-fan uit Varsseveld met een lach. ,,Hopelijk lukt op 3 augustus als Litmanen naar de afscheidswedstrijd van Van der Sar komt. Al moeten we daar nog wel kaarten voor kopen.”

De 10-jarige Thijs uit Bredevoort is al even trots dat hij met de schaal op de foto mag. ,,Je mag hem wel even aanraken hoor”, zegt de steward die de kostbare schaal in de gaten houdt. Dat laat hij zich geen twee keer zeggen. Het maakt de foto nog een stukje unieker. ,,Zo. Ik heb weer een mooi verhaal voor mijn vrienden”, zegt de jonge Ajax-fan met een trots gezicht. Hij is een mooie trofee voor Hyves en Facebook rijker.

Zaterdag bereikt de kampioensschaal de volgende halte in Drenthe als Ajax tegen Emmen speelt. Woensdag 3 augustus kan je tijdens de Open Dag met de schaal op de foto.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

In de rij voor de schaal. Zaterdag staat hij bij het stadion van FC Emmen. In de rij voor de schaal. Zaterdag staat hij bij het stadion van FC Emmen.