Menu
‘Nu een vaste plaats in het eerste’

‘Nu een vaste plaats in het eerste’

Jan-Arie van der Heijden tekende maandag, de dag dat hij zijn 20ste verjaardag vierde, een nieuw contract. De komende vijf jaar blijft hij Ajax trouw. ,,Jan-Arie ontwikkelt zich razendsnel”, aldus Martin van Geel.

Dubbel feest voor Van der Heijden. Hij vierde maandag zijn 20ste verjaardag en tekende een nieuw contract. Dubbel feest voor Van der Heijden. Hij vierde maandag zijn 20ste verjaardag en tekende een nieuw contract.

Jarig zijn én een nieuw contract tekenen: de maandag is feestelijk begonnen voor Jan-Arie van der Heijden. De verdedigende middenvelder blijft tot medio 2013 aan Ajax verbonden. ,,Hieruit blijkt wel dat Ajax veel vertrouwen in me heeft”, zei de jarige Van der Heijden. ,,Ik ben er erg blij mee. Ik hoop uit te groeien tot een vaste waarde van het eerste elftal. Er komt natuurlijk een nieuwe trainer, dus alles is mogelijk.”

Martin van Geel is content dat Van der Heijden en Ajax de komende vijf jaar aan elkaar verbonden zijn. ,,Jan-Arie is een échte verdedigende middenvelder met een heel goede balbehandeling”, aldus de technisch directeur. ,,Met zijn linkerbeen kan hij de bal precies neerleggen waar hij wil. Hij heeft zich ontzettend snel ontwikkeld de laatste tijd en kan nu rustig doorgroeien.”

Ondanks zijn verjaardag en zijn nieuwe contract, is er voor Van der Heijden maandag weinig tijd om feest gaan vieren. Om 18.30 uur moet hij zijn benen al weer laten spreken bij Jong Ajax. Met de Beloften speelt hij vanavond tegen Jong ADO Den Haag.