Menu

Nu in de winkel!

Het eerste reguliere nummer van Ajax Magazine van dit seizoen is uit en ligt vanaf vrijdag 26 september in de winkel. Op de cover van het glossy clubblad staat Ajax' nieuwe verdediger Julien Escudé, met wie kennis gemaakt wordt in het openingsverhaal. Verder is het Ajax Magazine op stap geweest met Steven Pienaar in de wijk waar hij opgroeide, neemt het een kijkje achter de schermen tijdens de revalidatie van John O'Brien en laat het Freek de Jonge aan het woord over de Amsterdamse club. Ook dit nummer staat vol met prachtige historische foto's en heeft als extra een uithaalposter van Maxwell.

Inhoud Ajax Magazine oktober 2003:

Julien Escudé
Lang zal het niet meer duren voor Ajax’ nieuwe verdediger in het Franse nationale team debuteert. Maar Julien Escudé weet waar zijn prioriteiten liggen. Eerst Ajax, dan la France.

Escape from Westbury
Op stap met Steven Pienaar door de wijk waar hij opgroeide. Een klassiek verhaal van een kansarme jongen uit Johannesburg die door de juiste instelling uitsteeg boven zijn afkomst. Met dank aan zijn moeder.

Thomas Vermaelen
De enige minderjarige speler in het team van John van 't Schip en Marco van Basten durft nu al verder te kijken dan Jong Ajax.

Van Pipo tot oefenmeester
Bryan Roy en Sonny Silooy trainen de twee nieuwe jeugdelftallen van Ajax. De eens zo dartele profvoetballers zijn nu ambitieuze trainers met een roeping. ‘Het is meer dan veters strikken.’

Freek de Jonge
Freek treedt op in de serie ‘De buitenstaander’, maar is dat bij Ajax al lang niet meer. Zelf speelt hij nog twee keer per week in een vriendenclub, waar Sjaak Swart zijn mentor is. Ajax en zijn eigen potjes houden de cabaretier in Nederland.

Eentje!
Ger van Mourik: 343 wedstrijden, zestig jaar trouw aan Ajax en... één doelpunt.

De week van... John O’Brien

Zilveren goal goud waard
Ajax plaatste zich ten koste van Grazer AK voor de Champions League. Dat ging letterlijk en figuurlijk niet zonder slag of stoot.

Historische grond
Landvredebreuk rond het Ruhrstadion, waar Ajax VfL Bochum versloeg.

Oude liefde: Nwankwo Kanu

Vissen in de seventies
Ajax in beeld

Ajax-internationals scoren in Europa

KATERN+
Welkom!
Bij iedere seizoenstart heet Ajax een paar nieuwkomers welkom. Maar wat zal het worden, hoon of jubel? Een overzicht van de glansrollen en de flops.