Menu
'Nu rouwen, morgen focus op ADO'

'Nu rouwen, morgen focus op ADO'

Frank de Boer gaf vrijdagmiddag aan dat hij niet wil dat zijn selectie te lang treurt over de Europese uitschakeling. ,,Vandaag mogen we nog rouwen, maar vanaf morgen moet de focus volledig op ADO.”

De Boer sprak daags na de return tegen Dnipro, van een 'gelaten stemming' in zijn selectie. ,,We wilden graag iets moois bereiken en dat is niet gelukt. Het is heel jammer voor de Ajax-supporters en de spelers. Dit teleurstellende gevoel zal nog wel even blijven hangen, maar we zullen het snel een plekje moeten geven. Zondag spelen we namelijk alweer tegen ADO Den Haag.”

De laatste zeven wedstrijden staat het verdedigen van de tweede plaats in de Eredivisie centraal. ,,Dat is nu het belangrijkste”, vertelt De Boer. ,,Het gaat erom dat we al met volgend seizoen bezig zijn. We moeten nu de speelstijl en het spelsysteem gaan perfectioneren. In deze weken kunnen we daar nadrukkelijk aan gaan werken, omdat we geen doordeweekse wedstrijden meer hebben.”

,,Als we tweede worden, staat de volgende Europese wedstrijd eind juli alweer op de rol”, vervolgt De Boer. ,,We moeten zorgen dat we dan alweer twee stappen vooruit hebben gemaakt en er klaar voor zijn. Dat moet mogelijk zijn. De kern van deze selectie zal er ook volgend seizoen bij zijn en ik vind dat we stappen aan het maken zijn. De punten waar we de laatste weken veel aandacht aan hebben gegeven, zie ik verbeteren. Daar moeten we geloof in houden. Net als in andere wedstrijden vond ik dat we tegen Dnipro meer diepte in ons spel hadden aangemeten. Ook was er meer dreiging.”

Ajax kwam redelijk ongeschonden uit de strijd. Alleen Nicolai Boilesen en Daley Sinkgraven kampen met klachten. ,,Boilesen heeft iets meer last van zijn enkel gekregen. Met de medicijnen die hij heeft gekregen is de reactie na een wedstrijd meestal veel heftiger dan tijdens de wedstrijd zelf. Sinkgraven kreeg een knietje op zijn bovenbeen, maar dat gaat wel redelijk. Ik verwacht met het oog op zondag niet heel veel problemen, ondanks dat het natuurlijk een zware wedstrijd was.”

Voor de tegenstander van zondag, ADO, is De Boer op zijn hoede. En niet alleen vanwege de korte voorbereidingstijd. ,,ADO heeft de laatste jaren bewezen het ons zeer lastig te kunnen maken, zowel uit als thuis. Ze zitten niet in hun beste periode en ik verwacht dat ze – net zoals Dnipro – zulllen loeren op de uitbraak. Maar het gaat om de drie punten, 1-0 zal nu genoeg zijn.”

De Boer sloot af met positief nieuws. Viktor Fischer maakt zaterdag zijn rentree bij Jong Ajax in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. ,,De bedoeling is dat hij dertig minuten gaat spelen. Na een jaar absentie is dat geweldig nieuws voor hemzelf en voor Ajax.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De laatste kaarten voor Ajax - ADO kan je nu kopen in de online ticketshop.