Menu
'Nu wordt er op ons gejaagd'

'Nu wordt er op ons gejaagd'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. De internationals Jasper Cillessen, Daley Blind, Daphne Koster en Claudia van den Heiligenberg wisselen elkaar telkens af. Deze week is het de beurt aan Daley Blind.

Voor het eerst beginnen we het nieuwe jaar als winterkampioen. Dat is voor mij ook een nieuwe situatie. De afgelopen jaren stond alles gelijk in het teken van een inhaalrace. Tot drie keer toe leverde ons dat het kampioenschap op. Nu wordt er op ons gejaagd. Of dat een verschil zal geven, weet ik niet. Het voelt in ieder geval prima om bovenaan staan. Als we de lijn van voor de winterstop doortrekken, kan het wel eens een mooi voorjaar gaan worden.

Afgelopen week hebben we in Turkije de basis voor de tweede seizoenshelft gelegd. Tijdens zo’n trainingskamp in het buitenland groei je als groep toch weer wat dichter naar elkaar toe. De uitslagen van de wedstrijden tegen Galatasaray en Trabzonspor waren weliswaar niet goed, maar het vertoonde spel heeft ons vertrouwen gegeven. Voetballend waren we twee keer de betere ploeg. We vergaten alleen om de kansen te benutten. Het is goed dat dergelijke punten tijdens het trainingskamp naar voren kwamen. Dat zijn de bekende puntje op de i. Als team zijn we in ieder geval weer naar een bepaald niveau toegegroeid. We bereiken langzaam weer het niveau dat we met elkaar nastreven.

Het was bijzonder dat ik vorig week in Turkije samen met Siem de Jong de enige speler was die er drie jaar geleden ook bij was. Kenneth Vermeer behoorde destijds ook al tot de selectie, maar vanwege een blessure was hij er de eerste keer in Belek niet bij. Zoals altijd deelde ik mijn kamer samen met Ricardo van Rhijn. Toen ik een aantal jaren geleden bij de selectie kwam, lag ik eerst met Toby Alderweireld op de kamer. Later werd dat Aras Özbiliz en nu is dat alweer een hele tijd Ricardo. Ook bij Jong Oranje waren we altijd kamergenoten. Het is fijn dat je tijdens een trainingsweek precies weet wat je aan elkaar hebt. We geven elkaar rust en ruimte als het nodig is, maar op zijn tijd is er ruimte voor een dolletje. Je zit de hele week min of meer op elkaars nek, dus dan is het belangrijk dat je geen irritaties krijgt. Gelukkig denkt Ricardo er precies zo over.

Ik verheug me enorm op de tweede seizoenshelft. Binnen een paar dagen staan er twee toppers op het programma. Eerst krijgen we zondag de thuiswedstrijd tegen PSV. We hebben heel veel vertrouwen in een goed resultaat. Als team zullen we er staan. Gelukkig worden we gesteund door een volle ArenA. Drie dagen later tijdens de bekerwedstrijd tegen Feyenoord is dat opnieuw het geval. Het is mooi om direct met twee van die prachtige wedstrijden in ons eigen stadion te beginnen. We kunnen de koppositie verstevigen en PSV op een nog grotere achterstand zetten. Bij winst op Feyenoord verzekeren we ons van een plaats bij de laatste vier in het bekertoernooi. Het zou een prachtig begin van 2014 zijn.

Meld je aan voor de Ajax Nieuwsbrief via onderstaande link

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief