Menu
Nunnely: 'Gestreden, maar niet goed genoeg'

Nunnely: 'Gestreden, maar niet goed genoeg'

ChΓ© Nunnely draaide er niet omheen. De teleurstellende vierde plaats op de ABN AMRO Future Cup maakte volgens de gelegenheidscaptain van Ajax B1 het nodige duidelijk. ,,Ik denk dat we als team goed hebben gestreden, maar je ziet dat we tegen de top van Europa nog tekort komen.”

Nunnely speelt normaliter in de A1, maar werd voor het belangrijke paastoernooi tijdelijk teruggehaald. De verwachtingen waren hooggespannen. ,,Voor de Future Cup was er een goede sfeer, iedereen dacht dat we ver zouden komen. We misten alleen goede spelers die het verschil kunnen maken. Dat ik erbij ben geweest, was wel goed voor het team. Ik hoop dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren, alleen is het niet genoeg geweest.” Justin Kluivert, Matthijs de Ligt en Navajo Bakboord ontbraken door interlandverplichtingen.

Leren
Ajax overleefde met de hakken over de sloot de groepsfase en was op de finaledag vervolgens kansloos tegen zowel Anderlecht (0-2) als Barcelona (0-2). ,,Als je zag hoe Barcelona er soms uitvoetbalde, dat was indrukwekkend", vertelt Nunnely. ,,Meestal zijn wij de bovenliggende partij, maar nu werden we eigenlijk een beetje weggespeeld. Daar moeten en kunnen wij alleen maar van leren.”

Voor het eerst was Ajax in de finale van de Future Cup niet van de partij. Arsenal kwam als winnaar uit de strijd.

Tekst:Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees