Menu
Nuttig bliksembezoek

Nuttig bliksembezoek

Luttele uren na hun terugkeer uit Praag waren Henk ten Cate en Alfons Groenendijk ‘gewoon’ weer present tijdens de donderdagtraining. Het bliksembezoek aan de wedstrijd tussen Slavia Praag en MSK leverde volop informatie over de komende Europese tegenstander.

De vermoeidheid is de Ajax-trainers niet aan te zien. Woensdagmiddag vertrokken vanuit Amsterdam, nauwelijks een halve dag in de Tsjechische hoofdstad doorgebracht en nu alweer terug in de ArenA. De Ajacieden moesten van woensdag op donderdag genoegen nemen met slechts drie uurtjes slaap. ,,Het is altijd nuttig op twee ploegen met eigen ogen aan het werk te zien’’, vat Groenendijk het nut van de trip samen. Het tekort aan slaap heeft dus in elk geval een goed doel gediend.
Lang duurde het wel, voordat de Ajacieden wisten welke ploeg woensdagavond in de ArenA de tegenstander is. In de reguliere speeltijd en in de verlenging werd niet gescoord.

Groenendijk trainde na de groepstraining lang door met een select koppeltje Ajacieden. Groenendijk verstuurde telkens ballen, die de spelers mochten afronden. Groenendijk trainde na de groepstraining lang door met een select koppeltje Ajacieden. Groenendijk verstuurde telkens ballen, die de spelers mochten afronden.

Tegen het einde van de avond wonnen de Tsjechen de strijd uiteindelijk op penalty’s (4-3). ,,Slavia Praag en Zilina zijn zeer aan elkaar gewaagd, de onderlinge verschillen waren gisteren erg klein’’, vertelt Groenendijk. ,,Dat blijkt ook wel als beide wedstrijden eindigen in 0-0.’’ Uiteindelijk zijn het de notities van het spel van Slavia die de komende dagen nader worden bestudeerd. Groenendijk heeft na een wedstrijd al een goed beeld van de Tsjechische opponent. ,,Slavia is een stugge ploeg, die het vooral moet hebben van zijn fysieke kracht en lengte. Het is geen tegenstander die voetbal speelt waarvan je echt kunt genieten. Wat het voetbal betreft zijn Slavia en ook Zilina echte Oostblokploegen. Lastig te bespelen tegenstanders. Slavia is ook niet echt een creatieve ploeg. Makkelijk wordt het woensdag niet. Maar met onze kwaliteiten moeten we verder kunnen komen.’’