Menu
Nuttige overwinning op Argon

Nuttige overwinning op Argon

Na het verlies van vorige week, was de vraag hoe Ajax Zaterdag 2 zich tegen Argon zou oppakken.

Het antwoord kwam al na één minuut toen Van der Welle voorlangs schoot, gevolgd door een bal op de buitenkant van de paal door Van Eijsden tien minuten later. Ajax had dus de overhand, maar moest oppassen op de counters van de ploeg uit Mijdrecht. Rond het half uur bijvoorbeeld moest doelman Coonen handelend optreden. Vlak daarna miste Lammers een grote kans toen de bal voor zijn voeten belandde uit een scrimmage na een hoekschop.

In de 36e minuut viel dan eindelijk de verdiende treffer: Van Moerkerk werd op maat bediend door Van der Welle en rondde beheerst af (1-0). Bijna kon Fabies het duel op slot gooien, maar de keeper wist de bal van z’n voet te plukken. Vlak voor rust zagen de toeschouwers nog een mogelijkheid voor Argon, maar de spits kopte ruim over het doel. De rust werd dus gehaald met een krappe voorsprong.

Na de pauze was de eerste kans wederom voor Van der Welle: de lange spits probeerde de bal over de keeper te spelen, maar zag zijn poging gestopt door de doelman. Even later kopte Post naast uit een vrije trap van Oliveira. Nog steeds wist Ajax dus geen beslissende voorsprong te nemen en zo bleef het duel dus spannend.

In de 17e minuut na rust wist Fabies echter wel te scoren: uit een hoekschop raakte de rechtsvoor de bal met z’n knie waarna de bal in de hoek verdween (2-0). Vlak hierna werd hij gewisseld voor Huitema, dus we konden spreken van heuse publiekswissel. Argon kon zich niet meer verbergen en voetbalde wat meer richting het doel van keeper Coonen hetgeen wel zorgde voor meer ruimte voor de Ajacieden.

Hier werd door de Amsterdammers echter te weinig gebruik van gemaakt en anders was er nog de grensrechter van Argon die bij elke aanval van Ajax met z’n vlag in de lucht stond. Zo werd echter een nuttige overwinning behaald, die wel veel hoger had moeten uitvallen.

Fotografie: Rob van Vliet