Menu

Nuttige zege Ajax A1

Het A1-elftal van Ajax heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark De Toekomst een nuttige zege behaald op subtopper Twente/Heracles. Met een 2-1 overwinning, die laat maar verdiend tot stand kwam, stapte Ajax van het veld.

De koploper moest zijn positie op de ranglijst verdedigen tegen de redelijk draaiende fusieploeg Twente/Heracles. Dat er niet te min gedacht moest worden over de oosterse combinatie liet het elftal in de tiende minuut zien. Toen kregen de gasten een grote mogelijkheid, maar de bal werd over het Ajax-doel geschoten.

Dat bood Ajax zelf de gelegenheid in de 27ste minuut op voorsprong te komen. Tom Kalkhuis slingerde de bal vanaf rechts uit een corner voorbij de tweede paal waar Jan Vertonghen met een hard schot de keeper passeerde, 1-0. Vlak voor rust had Kalkhuis de marge moeten verdubbelen. De rechtsbuiten kwam alleen op doel af, maar werd afgetroefd door de uitkomende keeper.

Ook in de tweede helft had Ajax A1 verschillende mogelijkheden de score uit te bouwen. In de tachtigste minuut wachtte invaller Johan Plat te lang met schieten, waarna de goal prompt aan de andere kant viel. Julius Wisse bracht Twente/Heracles na een van de spaarzame uitvallen langszij, 1-1.

Maar Ajax liet het hoofd niet zakken en in de 90ste minuut slalomde jeugdinternational Robbert Schilder zich door de vijandelijke linies, bracht de bal voor en Johan Plat gleed de bal over de doellijn, 2-1.

Door de zege behoudt Ajax A1 de voorsprong op het eveneens winnende Feyenoord.

De stand:
Ajax 9-22
Feyenoord 9-20
Vitesse 8-15
ADO Den Haag 9-15
AZ 9-15
Twente/Heracl. 9-15
Excelsior 9-13
PSV 8-11
RKC Waalwijk 9- 9
FC Groningen 6- 8
sc Heerenveen 8- 8
FC Utrecht 8- 8
Willem II 8- 4
NEC 9- 4

(bron stand: NOS teletekst)